Ваксини с етикет на китайски Бионтек (BioNTech) предизвикаха дебати в

...
Ваксини с етикет на китайски Бионтек (BioNTech) предизвикаха дебати в
Коментари Харесай

Хаос в Турция заради ваксини с етикет на китайски

Ваксини с етикет на китайски Бионтек (BioNTech) провокираха диспути в Турция, като потребителите на обществените медии питаха дали в действителност са същите ваксини на Пфайзер-Бионтек.

Много консуматори на обществени медии споделиха фотографията на имунизацията в Туитър и питаха коя е компанията, която ги е произвела.

„ Това е странна обстановка. Дори и да са създадени за Китай, те би трябвало да имат етикет с надпис BioNTech на британски “, сподели проф. Деря Унутмаз в Туитър.

„ Здравното министерство би трябвало незабавно да изясни това и да отстрани подозренията “, добави той.

Други консуматори помолиха министъра на опазването на здравето Фахретин Коджа да изясни за какво върху имунизацията няма лого на компанията Бионтек.

" Как да имаме вяра на тези ваксини? ", питат те.

Министерството на здравеопазването разгласява изказване в Туитър, в което се споделя, че имунизациите с китайски етикет, споделени в обществените медии, са същински Пфайзер-Бионтек.

От министерството обясниха, че Турция е поискала незабавно ваксини BioNTech, когато не са били задоволителни и компанията е изпратила имунизациите, които в началото са произвеждали, за страна от Далечния изток.

„ Промяната на етикетите би довела до спиране на хладилната верига “, споделиха от министерството.

Хората, които са ваксинирани преди минимум три месеца, към този момент имат право на бустерна доза, разгласи Коджа по-рано тази седмица след съвещание на Научния съвет към Министерството на здравеопазването.

Турция, която заяви за първите случаи на вариант Омикрон предходната седмица, към момента не е забелязала скок в ежедневните коронавирусни инфекции, които се движат към 20 000 от началото на декември.

Близо 123 милиона дози от имунизациите против COVID-19 са приложени в страната от средата на януари. Турция употребява РНК ваксини на Пфайзер-Бионтек и инактивираната ваксина на китайската компания Синовак в своята стратегия за имунизация.

До момента над 13 милиона души са получили трета бустерна доза от имунизациите против ковид.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР