Ваксинацията срещу COVID да е задължителна за работещите в здравни

...
Ваксинацията срещу COVID да е задължителна за работещите в здравни
Коментари Харесай

Ангел Кунчев поиска отново задължителна ваксинация за медицински лица и социални работници

Ваксинацията против Коронавирус да е наложителна за работещите в здравни заведения и обществени домове. Това изиска още веднъж основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в изявление за Българска национална телевизия.

Той бе направил такова искане и при разгарянето на есенната вълна от инфектирани с делта разновидността до момента в който управляваше служебното държавно управление, само че не бе послушан.

" Не съм се отказал от това си искане ", акцентира Кунчев в изявление за Българска национална телевизия.

Омикрон ще стане преобладаващ в България до края на януари, предвижда още здравният контрольор. Омикрон евентуално ще измести и сезонния грип. И макар че учениците се тестват за вируса един път седмично, е допустимо учебните заведения да се трансфорат в огнища, тъй като Омикрон визира и по-малките деца.

" Много е евентуално да се случи това, което става при годишните грипни епидемии. Да засегне 25-30% от децата, което без значение дали ние ще спрем образователния развой или не, той си се проваля от единствено себе си ", разяснява доцент Кунчев.

До стягането на ограниченията можело да се стигне, в случай че заболеваемостта се усили внезапно. Възможно е обаче, съгласно Кунчев, налагане на ограничения на локално равнище в областите с висока заболеваемост.

" В тези области е допустимо да бъдат лимитирани плановият банкет и интервенции, в случай че има дефицит на кревати в лечебните заведения ", сподели още доцент Кунчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР