Ваксината за момента безспорно е най-добрият и много близък начин

...
Ваксината за момента безспорно е най-добрият и много близък начин
Коментари Харесай

Проф. Доброслав Кюркчиев: По-добро от ваксините няма

Ваксината за момента несъмнено е най-хубавият и доста непосредствен метод за решение на казуса. Факт е, че има % от хора, които не построяват имунитет, само че това не е нещо извънредно. Това сподели имунологът проф. Доброслав Кюрчкиев в " Денят стартира " на Българска национална телевизия.
Дания махна всички ограничения, само че поради високото имунизационно покритие ", акцентира той.

Проф. Кюркчиев изясни, че големият % от хората имат дълготраен имунитет и те не са заразяват с вируса, само че това не значи, че това се случва при всички. По думите му има известно количество хора, които не построяват съответната имунна отбрана заради разнообразни условия като самостоятелни особености, преклонна възраст или други съпътстващи заболявания.

Кюркчиев приказва и за изгодите от имунизацията и дали хората би трябвало да се имунизират против COVID-19.
" Това, че някои се е предпазил досега, не значи че ще се защищити вечно. Дали би трябвало или не - всеки взема решение самостоятелно. Смятам, че това е най-разумното решение, което може да се случи ", разяснява Кюркчиев.

Той напомни, че всяка ваксина и всяко лекарство има вероятни странични резултати, само че това е в границите на естественото.

" Досега огромното количество хора демонстрира дългогодишен имунитет, какъв брой дългогодишен ще е този имунитет към момента мъчно може да се предскаже ", добави още Кюркчиев.

Мнението му за третата доза от имунизацията е, че тя би трябвало да е благопожелание. Той изясни, че третата доза не пречи на естествения имунитет.
" Има уплах в хората – че имунизацията ще навреди на здравето им. Абсолютно безпочвени изказвания, десетки години стоят зад изработването на РНК имунизациите, а не година, както се смяташе ", добави проф. Кюрчкиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР