Ваксината срещу варианта Омикрон, разработена от компанията Pfizer ще бъде

...
Ваксината срещу варианта Омикрон, разработена от компанията Pfizer ще бъде
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer срещу Омикрон ще е готова през март

Ваксината против разновидността Омикрон, създадена от компанията Pfizer ще бъде подготвена през месец март, разгласи генералният шеф на компанията Албърт Бурла в изявление за CNBC.

Той изясни, че към този момент е почнало производството на дози от препарата, въпреки че е рисково. Бурла сподели също, че имунизацията ще бъде ефикасна и против другите познати разновидности на COVID-19.

Според него към този момент не е ясно дали има нужда от препарат, приспособен особено за Омикрон, само че Pfizer ще приготви несъмнено количество дози авансово поради запитвания от страни.

„ Надяваме се, че можем да реализираме нещо по-ефективно във връзка с отбраната против инфекции, защото предпазването от хоспитализация и тежко преболедуване, които сегашните препарати обезпечават, е на задоволително равнище, само че при изискване, да вземем за пример, че е сложена трета доза”, изясни изпълнителният шеф на Pfizer.

През декември доктор Антъни Фаучи, основният специалист по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати, съобщи, че няма нужда от особено приспособен за Омикрон препарат, защото употребяваните сега „ бустерни дози прелестно се справят”.

Шефът на Moderna Стефан Бансел съобщи по-рано през днешния ден пред CNBC, че техният препарат, приспособен за разновидността Омикрон, ще бъде подготвен през есента.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР