Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко, да не умрем.

...
Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко, да не умрем.
Коментари Харесай

Готов съм да отменя всички мерки, дори само хората над 60 г. да се ваксинират |

Ваксината ни защищава да не боледуваме тежко, да не умрем. Хазартно отношение към живота е, в случай че при тези цифри не се ваксинираш. Дори хората единствено над 60 години да се имунизират всеобщо, аз съм подготвен да анулира всички ограничения, тъй като смъртността е там. Смисълът на третата доза е да усъвършенства имунната отбрана, което да докара до по-малък брой заболели и до по-малък брой умряли, ползва се откакто са минали 6 месеца след приключен цикъл на имунизация. Това съобщи в предаването на Българска национална телевизия " Денят стартира " с Георги Любенов министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

По думите му присъственото образование ще продължи до края на образователната година, в случай че не навлезем в тъмночервената зона.

" Ако се имунизираме всеобщо, присъственото образование ще остане за всички деца. Продължава при децата да протича по-леко болестта. Относно случаи на смъртност при деца, те са с тежки увреждания ", добави министър Стойчо Кацаров.

Според него се слага трета доза на " Пфайзер ", тъй като те са напреднали в проучванията, министърът отхвърли да има търговски или политически аргументи в избора.

" Възможно е някой да си е слагал трета доза, само че тя не е записана в системата, официално е нарушаване на разпоредбите. Цялата организация за слагането е обезпечена, приканвам всички да го създадат. Случаите на тежки затруднения са изключителна необичайност, всяко лекарство може да даде странична реакция. Преобладаващият вариант е Делта, правят се инспекции на заведенията, набелязват се избрани обекти. И най-хубавият надзор няма да е сполучлив, в случай че самите хора отхвърлят да вземат участие, не е нужно да се гоним. Няма суматоха и безпорядък, разкрити са нужните кревати, основана е добра организация, има медикаменти ", добави Стойчо Кацаров.

Той разяснява, че сега се изписват медикаменти за домашно лекуване на COVID-19.

" Става по-бавно, в сравнение с ми се желае, има политическа интервенция, опит да се саботира процесът. Очевидно е, че има предписание към кметове на общини да се въздържат и да не позволяват общински ДКЦ-та да подписват контракти за откриване на Коронавирус зони ", сподели още Стойчо Кацаров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР