Ваксината на Pfizer показа по-слаба от очакваната ефективност по отношение

...
Ваксината на Pfizer показа по-слаба от очакваната ефективност по отношение
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer остава ефективна за предпазване от тежко боледуване, сочат данните от Израел |

Ваксината на Pfizer сподели по-слаба от предстоящата успеваемост във връзка с предпазването от заразяване с новия ковид в Израел през последните седмици. Въпреки това тя продължава да обезпечава мощна отбрана против тежко протичане на болестта, оповестява държавното управление.

Препаратът е дал 64% ефикасна отбрана от заболяването сред 6 юни и началото на юли, спрямо предходните 94%. Спадът се следи, след началото на разпространяването на Делта разновидността в Израел, съобщи здравното министерство. Намалението на успеваемостта съответствува и с премахването на рестриктивните мерки при започване на юни.

Въпреки индикациите за нараснал брой на инфектираните, данните демонстрират че имунизацията защищава хората от тежко протичане на болестта. Ефективността за попречване на хоспитализация е спаднала до 93% спрямо най-малко 97% в по-ранно държавно изследване.

Делта разновидността, който се появи за първи път в Индия, се популяризира по целия свят, до момента в който държавните управления бързат да ваксинират хората. Мутацията принуди някои страни да забавят или да премислят проектите за разхлабване на рестриктивните мерки върху бизнеса, дейностите и пътуванията.

Говорителят на Pfizer Дервила Кийн отхвърли да разяснява данните от Израел. Тя уточни проучвания, които демонстрират непрекъснатата отбрана на имунизацията против нови разновидности - единствено леко понижена в някои случаи. Досегашните доказателства сочат, че имунизацията „ ще продължи да защищава от тези разновидности “, сподели тя.

Израел имаше една от най-ефективните имунизационни акции в света. В момента към 57% от популацията е изцяло имунизирано.

Според осведомителната работа Инет има доста нови случаи на инфектирани с COVID-19 измежду имунизираните. Миналият петък 55% от новозаразените са били имунизирани, се оповестява в уеб страницата. Към 4 юли имаше 35 тежки случая на ковид при население от 9,3 милиона, спрямо 21 на 19 юни.

Правителството възнамерява да изследва имунизираните лица, които са се заразили с ковид, в това число фактори като възраст, други съпътстващи медицински положения и дати на имунизациите, с цел да се оцени ефикасността на имунизацията и скоростта, с която тя понижава, споделят от министерството.

Обмисля се и възобновяване на спомагателни ограничавания след възобновяването на носенето на маски на закрито на обществени места. Не е взето решение за слагането на трета доза ваксина, съобщи здравното министерство.

Главният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла съобщи, че хората евентуално ще се нуждаят от трета доза в границите на 12 месеца след завършването на имунизационния цикъл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР