Важното е, че достигнахме до Лига Европа.Това заяви старши треньорът

...
Важното е, че достигнахме до Лига Европа.Това заяви старши треньорът
Коментари Харесай

Шимунджа: Важното е, че достигнахме до Лига Европа

Важното е, че достигнахме до Лига Европа.Това съобщи старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след изстраданото класиране на българския първенец за групите на втория по мощ европейски клубен шампионат. Разградчани изгубиха реванша с литовския Жалгирис с 2:3 в постоянното време, само че късна дузпа на Оливие Вердон в края на второто продължение прати „ зелените “ в групите на ЛЕ за шеста поредна година.

„ Беше мъчно за всички. Винаги е мъчно за нас. Не се разделяме на футболисти и треньор. Важното е, че достигнахме до Лига Европа. Гледайки и двата дуела, беше доста мъчно. Играхме добре, тъй като създадохме много положения. Лесно стигахме до финалната третина, а те играеха на контраофанзива. Не опитвахме да си върнем топката през първото полувреме, само че след почивката променихме това. Показахме темперамент, а нашият темперамент е доста сериозен. Искахме успеха повече от тях “, стартира словенският експерт.

Той разяснява развиването на срещата: „ Говорихме за терена. Играчите трябваше да знаят какво ги чака. Сега е мъчно да се приказва за аргументите. Още в първата минута допуснахме гол. Вярвахме в себе си, в правилата си и в работата, която би трябвало да свършим. Това е част от процеса на съзравянето. Някои от играчите нямат опит в такива конфликти, само че през днешния ден демонстрираха храброст. Има неща, които би трябвало да подобрим “.

„ Нямаме въздействие върху жребия, само че желаеме да сме конкурентноспособни. Искаме да сме тимът, за който всички ще внимават в Лига Европа и това ще е задачата ни “, съобщи Шимунджа по отношение на упованията си за жребия и добави: „ Днес играхме сложен конфликт, ще се насладим на това и след това ще приказваме. Ще кажа 10, тъй като знаем през какво преминахме, какво изстрадахме. Млад тим сме, имам вяра в него и имам вяра, че ще прогресираме “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР