Важно е Украйна да разполага с достатъчно боеприпаси, за да

...
Важно е Украйна да разполага с достатъчно боеприпаси, за да
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Не виждаме признаци Русия да се подготвя за мир

Важно е Украйна да разполага с задоволително муниции, с цел да може да изтласка съветските нашественици, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция, след двудневната среща на министрите на защитата от алианса в Брюксел, заяви Българска телеграфна агенция.

Столтенберг добави, че съдружниците са разискали опциите за увеличение на производството на муниции, поради големите потребности на украинските войски. Според него, Киев може да обърне хода на войната с оказаната помощ, получавана от страните от пакта. “Не виждаме признаци, Русия да се приготвя за мир “, добави генералният секретар.

Държавите в НАТО преразглеждат задачите за размера на военните си ресурси и насоките за военно обмисляне. Столтенберг добави, че два % от Брутният вътрешен продукт би трябвало да бъдат най-малко, а не „ таван “ за разноските за защита в алианса, важащи за всяка страна поотделно.

Той заяви, че на следващия ден ще пътува до Турция, където един от въпросите, които ще сложи, ще бъде за утвърждението от Анкара на участието на Финландия и Швеция в НАТО. Призовавам от месеци Турция, да ратифицира и двата протокола за участие на Швеция и Финландия. Това е решение на Анкара. Унгария и Турция единствени не са утвърдили до момента протоколите, означи Столтенберг.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР