Важно е как ще наваксваме, притеснително е, че в последните

...
Важно е как ще наваксваме, притеснително е, че в последните
Коментари Харесай

Денков: Искаме да наваксаме до края на септември с всички законопроекти и реформи

Важно е по какъв начин ще наваксваме, притеснително е, че в последните месеци нямаме прогрес по ПВУ, съобщи в Брюксел министър председателят Николай Денков. Имахме интензивни диалози с енергийния министър, икономическия, с екоминистъра, имаме концепция по какъв начин може да се подходи. Подготвяме къса версия на разбор, който демонстрира по какъв начин може да се реализира промяна на районите и концепцията ще се разиска с Европейска комисия, по-късно би трябвало да изпратим формален документ с териториални проекти, закъсняваме в това отношение, измененията в ПВУ и частта, особено обвързвана с тази промяна, посочи Денков.

Имаме концепция по какъв начин да ги съгласуваме и изпратим, добави Денков. Второто заплащане по ПВУ е обвързвано с промени и законопроекти, признати в Народно събрание, когато сформирахме държавното управление, половината от промените не бяха направени, в този момент би трябвало да наваксаме, акцентира министър председателят. Искаме да наваксаме до края на септември с всички законопроекти и промени, и в края на септември да желаяме второ заплащане, което да пристигна до края на годината. В момента имаме да наваксваме с повече от половин година, разясни Денков.

При нас е по-лесно спрямо други страни да преминем от лев към евро.

За Шенген, Денков сподели, че през днешния ден е станало дума, че би трябвало да водят двустранни диалози с Нидерландия и Австрия и това ще стане още на следващия ден, с цел да обсъдят съответните въпроси и какви са тези, които съгласно тях стоят. Двамата ще чакат отчета, ще видят какво ще има в него, можем да отчетем, че България е почнала две начинания с Европейска комисия – от март започва план дружно с Фронтекс, Европол, който да подкрепи защитата на границата. Важно е да продължим съдействието с Турция, с президента Ердоган, с цел да можем дружно да работим в тази посока, изясни още Денков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР