Важно е да имаш екип, който да ти помага с

...
Важно е да имаш екип, който да ти помага с
Коментари Харесай

Григор Димитров: Съединението прави силата

" Важно е да имаш екип, който да ти оказва помощ с всичко, през което преминаваш, без значение дали е на корта или отвън него. Съединението прави силата ". Това съобщи Григор Димитров след успеха си над Анди Мъри във втория кръг на Ю Ес Оупън предходната вечер.


Първата ракета на България направи страховит мач и не даде нито сет на трикратния победител в шампионатите от Големия шлем и някогашен номер 1 в света, а инцидентно или не в изявлението си след мача употребява фразата, която е изписана на постройката на българския парламент, тъкмо в деня, в който българските депутати се събират след лятна почивка, въпреки и в друга постройка. Димитров бе запитан по какъв начин той и други опитни тенисисти не престават да се показват на високо равнище и отговори: " Важно е да се грижиш за тялото си по допустимо най-хубавия метод, това е основно. Трябва да имаш и шанс. След толкоз доста години в Тура постоянно има какво ново да научиш, постоянно се пробвам да опитвам нещо ново. Годините си текат, само че човек не стопира да се учи. Мисля, че се любуваме на този стадий от кариерата ни, само че имаме към момента доста в резервоара ".

" Много съм удовлетворен от представянето си през днешния ден, чаках да играем пет сета, пробвах се непрекъснато да си подсещам, че този мач най-вероятно ще продължи дълго. Първият сет бе основен, по-късно нещата се нагласиха. И двамата познаваме играта си, с Анди сме играли доста пъти, той е извънреден войник, страховит човек. Нещата се взеха решение от няколко точки, които съумях да печеля, само че съм удовлетворен от битката. Анди съумя да се върне от доста тежка травма, това бе добър мач за нас ", добави Димитров.


" Мисля мач за мач, в този момент съм в третия кръг и се надявам да продължим с положителното показване. Имам страхотни мемоари от тук от 2019 година, желае ми се да повторя това и за какво да не стигна даже по-далеч ", сподели още българският тенисист, който преди четири години игра полуфинал в Ню Йорк.

В идващия си мач в събота Димитров ще се изправи против Александър Зверев от Германия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР