Важно е българските граждани да гласуват активно на изборите, за

...
Важно е българските граждани да гласуват активно на изборите, за
Коментари Харесай

Стефан Янев: Действията на МВР ще дадат резултат срещу купуването на гласове

Важно е българските жители да гласоподават интензивно на изборите, с цел да се отнеме електоралната тежест на това грозно събитие

Министерство на вътрешните работи има за задача да организира акции и интервенции, които да лимитират пазаруването на гласове - едно грозно събитие, което заплашва демокрацията. Наред с това моят апел постоянно е бил хората да гласоподават интензивно, защото високото присъединяване на жителите в изборите лишава електоралната тежест на това събитие, съобщи министър-председателят Стефан Янев пред медии в Благоевград.

Премиерът изрази очакване дейностите на вътрешното министерство да дадат резултат в битката против пазаруването на гласове. „ Това събитие заплашва нашето чувство, че най-висшето ни право - опцията ни да влияем директно на властта, е посредством нашия избор. Когато ние не сме уверени, че нашият глас е значим, това води до демотивиране на хората да гласоподават ", посочи министър-председателят.

Попитан от медиите за скандалните разкрития към строителството на Автомагистрала „ Хемус " министър председателят Стефан Янев уточни, че е от извънредно значение българските жители да знаят дали обществените средства се изразходват по транспарантен и уместен метод. „ В момента, след направените спомагателни проверяващи дейности, се изнасят нови обстоятелства за случилото се, тъй че този скандал допускам ще има в допълнение развиване, когато станат известни още обстоятелства ", съобщи Янев и изрази очакване прокуратурата да работи съгласно закона, каквото е нейното обвързване.

Министър-председателят напомни, че към този момент неведнъж е казвано, че в активността по построяването на Автомагистрала „ Хемус " и в цялата активност на държавното дружество „ Автомагистрали " има съществени терзания. Премиерът уточни, че се касае за големи суми, които са преведени на строителни компании и от които суми не е ясно тъкмо какво произтича и защо се употребяват сега. Същевременно, на фона на предплатено платените суми, липсват други средства, с които да се извърши настояща работа.

В отговор на различен журналистически въпрос министър-председателят Стефан Янев напомни, че въпросът за оставката на основния прокурор се слага от много време. „ Важно е какво желае обществото. Има чувство за липса на правдивост. Тази липса на правдивост би трябвало да бъде обезщетена с избрани дейности - всичко това, което ние назоваваме промяна в правосъдната власт ", съобщи Янев. Премиерът добави, че e въпрос на необятен спор и на консенсус в Народното събрание каква тъкмо ще бъде тази промяна.

Премиерът Стефан Янев разяснява и вчерашната работна среща сред представители на синдикатите, на работодателите и на държавното управление. По думите му задачата на сходни срещи, които ще продължат и отсега нататък, е да има разговор, който е от значително значение при подготовката на полемиките в тристранния съвет. По отношение на размера на минималната работна заплата Янев посочи, че тематиката следва да бъде дискутирана и по нея да се развива спор в Народното събрание. Министър-председателят беше безапелационен, че при ръководството на държавните финанси е необходим баланс, като се взима поради както обществената политика, опазването на здравето и образованието, по този начин също и опцията на стопанската система да се развива.

Пред братската могила-костница в Благоевград министър-председателят Стефан Янев засвидетелства респект и поклонение пред починалите в отбрана на града бойци и офицери. В рамките на събитието в Благоевград беше отслужена панахида и се организира боен обред. „ Днес, на Архангелова задушница, отдаваме респект на всички български воини, защитавали Родината, дали живота си за свободата и независимостта, за нашето съвремие и за нашето бъдеще ", означи министър председателят Янев.

Министър-председателят уточни, че точно делото на героите, положили костите си пред олтара на Отечеството, е това, което ни сплотява като народ и ни задължава да помним и да предадем нашите думи на признателност на идващите генерации. „ Саможертвата на нашите предшественици ни кара да се усещаме горди и ни дава небосвод за бъдещето ", посочи още Янев в словото си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР