Важните неща в живота ни страдат, защото постоянно сме ангажирани

...
Важните неща в живота ни страдат, защото постоянно сме ангажирани
Коментари Харесай

Как мобилните устройства съсипват интимните връзки

Важните неща в живота ни страдат, тъй като непрекъснато сме ангажирани от някое електронно устройство. Забравяме да вършим това, което ни укрепва физически и прочувствено. Пренебрегваме душевното си здраве и благополучие. Оставяме всичко на назад във времето поради „ техновмешателството “ – възходящата взаимозависимост от електронни устройства.

Ако сте постоянни читатели на  Psychology Today , евентуално към този момент сте чували термина „ техновмешателство “. Екипът ни се пробва да подчертае скритите рискове и опасности на пристрастяването към технологиите и да ви окуражи да вземете градивни ограничения.

Заради културата, в която живеем, е мъчно въздействието на технологиите да бъде пресечено или омаловажено. Тъй като сме изолирани, всички, малко или доста, сме подвластни на условията на обществото. Ако хората в обкръжението ви – сътрудници, другари и родственици, чакат непрекъснато да сте разполагаем, евентуално се преценявате. Ако не отговаряте, сте задължени да върнете позвъняването или имейла, или известието, и то незабавно! В идващите 90 секунди! Всеки, който си е  изпатил, ще ви каже, че в случай че не го извършите в точния момент, последствията за „ нарушителя ” (вас) ще са тежки.

В изследването си, Сесил Андрес, водач на  движението  Voluntary Simplicity , споделя, че двойките в Северна Америка прекарват приблизително единствено 12 минути дневно в диалози един с различен. Връзката е като жив организъм – изисква съответна грижа, внимание и поддържане. Без тези неща множеството връзки умират.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР