Въглеродният отпечатък, оставян в природата от американската армия е огромен.

...
Въглеродният отпечатък, оставян в природата от американската армия е огромен.
Коментари Харесай

Армията на САЩ е по-голям замърсител с вредни емисии от 100 държави, взети заедно

Въглеродният отпечатък, оставян в природата от американската войска е голям. Кораби, камиони, товарни самолети и редица още съоръжение са повода за това. Те дават всичко належащо за военната активност на страната - от филантропични материали до бомби и въглеводородни горива.

Изследване на Quartz пресмята отделяните количества нездравословни излъчвания във въздуха единствено от армията на Съединени американски щати.

Данните сочат, че американската войска е един от най-големите замърсители в историята, консумираща повече течни горива и отделяща повече газове, изменящи климата, в сравнение с много страни със междинен размер.

Ако американската войска беше страна, съгласно използването на горива би се наредила на 47-о място сред страните Перу и Португалия.

През 2017 година военните сили на Съединени американски щати са купили 269 230 барела нефт за ден и са отделили в атмосферата 25 000 килотона въглероден диоксид, изгаряйки тези горива.

Американските военновъздушните сили са платили 4,9 милиарда $ за гориво, а военноморските сили 2,8 милиарда $, следвани от армията с 947 милиона $ и морската пехота с 36 милиона $.

Не е изненадващо, че отделяните нездравословни излъчвания от армията се подценяват, защото е мъчно е да се получи непрекъсната информация от Пентагона и другите държавни структури на Съединени американски щати за равнището им. Щатите упорстват военните звена да бъдат освободени от докладване на количеството на нездравословните излъчвания, отделяно от тях. Парижкото съглашение обаче промени това, само че за малко, защото Администрацията на Тръмп възнамерява страната да се отдръпна от него през 2020 година.

Американската войска обаче е схванала, че не е ваксинирана от климатичните промени. Много военни бази са били готови за покачването на морското ниво, както и различни енергийни източници като биогорива са били разработвани.

Въпреки това политиката за запазване на околната среда на американската войска е много спорна. Военните сили са положили старания да създадат активността си по-зелена посредством потреблението на електрическа енергия и възобновими източници, само че те остават най-големия институционален консуматор на въглеводороди в света.

За да се реши казусът, който води до световно стопляне, огромна част от американските машини би трябвало да излязат от употреба. Има малко действия на света, които могат да бъдат пагубни за околната среда и една от тях е войната, излиза наяве от отчета. Значително понижаване на бюджета на Пентагона за военна подготовка ще докара до спад на потреблението на горива.

Средствата, изразходвани за доставяне и дистрибуция на гориво в американската империя могат вместо това да финансират " Нова зелена политика " в каквато и да е форма. Всеки различен вид би бил по-добър, в сравнение с продължителното и възходящо зареждане и използуване на гориво, водищо до обособяване на нездравословни излъчвания в атмосферата, се споделя в проучването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР