В зоопарка в Благоевград пристигна собственикът на изоставения кон, за

...
В зоопарка в Благоевград пристигна собственикът на изоставения кон, за
Коментари Харесай

Собственикът на изоставения в безпомощно състояние кон: Извинявам се много

В зоопарка в Благоевград дойде притежателят на изоставения кон, с цел да си го получи назад.

Във връзка с получените сигнали за болния кон в региона на бул. „ Пейо Яворов “ и проявен интерес от страна на медиите, Общината оповестява, че през вчерашния ден животното е било превозено до зоопарка.

На място са му оказани нужните грижи. Стопанинът е поднесъл и своите извинения за обстановката. Той изясни, че във вторник е оставил конят на полето, като го е нахранил и напоил. На другия ден, когато отишъл се оказало, че конят го няма.  " Извинявам се доста на благоевградчани, различен път няма да го направя това ", акцентира той.



Припомняме, че конят беше открит в безпомощно положение . Оказало се е. че той дни наред лежи в страдания в квартал „ Струмско ” и че няма институция, която да го прибере.

Единствените, които са поели случая драговолно, с а чиновници на частна компания . Те извикали ветеринар, който прегледал животното, след което то е закарано в зоопарка

Уверенията на управлението там са, че той ще бъде обгрижван оптимално добре. Георги Мицов и още няколко индивида решили да не оставят коня в страдания и пробвали по всевъзможен начин да го вдигнат на крайници.

„ Видимо изтощено, ахетично животно - недохранено, недохранено сигурно, мерих му температурата, която беше много ниска ”, разяснява положението на животното ветеринарният доктор доктор Светослав Димитров, предава

Според Георги Мицов главната причина конят да е паднал на земята е това, че той е обикалял, с цел да се загрее.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР