В Златни пясъци и в Слънчев бряг ще има по

...
В Златни пясъци и в Слънчев бряг ще има по
Коментари Харесай

По още един спешен екип в Слънчев бряг и в Златни пясъци -

В Златни пясъци и в Слънчев бряг ще има по един спомагателен незабавен екип, заяви служебният здравен министър  доктор Асен Меджидиев на брифинг в Бургас. В момента се оформя нужната документи, а концепцията е екипите да действат освен през сегашния туристически сезон, а и следващата година, добави той. 

„ Поставил съм си за цел персонално да посетя всички регионални лечебни заведения в страната, а тук-там и общинските, с цел да се срещна със положението на лечебните заведения, с готовността им за справяне с възможна по-тежка Коронавирус вълна, в това число с осигуреността с интензивни кревати за пациенти с потвърдена коронавирусна зараза и с обезпечеността с медицински фрагменти. Успоредно с това ревизирам реализацията на огромния капиталов план за рационализация на незабавната помощ – става въпрос за осъществяването на строително-ремонтните действия в центровете за незабавна здравна помощ и техните филиали и в незабавните отделения в лечебните заведения. “, уточни министърът.  

Той заяви, че в немалка част от обитаемоте места в страната ремонтните действия, планувани в плана за незабавната помощ, не са стартирали, макар подписаните контракти с компании – реализатори, на други места работата е стартирала, само че заради повишението цените на строителните материали компаниите отхвърлят да продължат започнатото и упорстват за предоговаряне на цените.

„ Този план е стартирал от дълго време, само че сега е нужен спомагателен финансов запас за завършването му. Това, което ми прави усещане, е, че работата по него е била неглижирана “, разяснява министър Меджидиев. По думите му в границите на актуалната година са нужни още към 6 млн. лева за осъществяването на плана, а през идната година ще е необходим финансов запас в размер на към 40 млн. лева

При визитите си в УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, Стара Загора, МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ и УМБАЛ „ Хаджи Димитър “ в Сливен, както и в УМБАЛ Бургас здравният министър е употребявал опцията да беседва с пациенти по отношение на мнението им за предоставените медицински услуги, за отношението на медицинския и немедицинския личен състав, за навременността на оказаната помощ. Това стана ясно от думите на доктор Меджидиев. „ Досега усещанията ми от здравна позиция са доста положителни, на всички места сътрудниците работят с извънреден професионализъм, а мениджмънтът е на нужното равнище. При диалозите си с пациентите в тези лечебни заведения не чух нито едно недоволство по отношение на лечебно-диагностичния развой “, беше безапелационен той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР