В замяна на тяхната подкрепа поддръжниците на каузата за независимост

...
В замяна на тяхната подкрепа поддръжниците на каузата за независимост
Коментари Харесай

Педро Санчес тръгва към нов мандат, постигна ключово споразумение с Пучдемон


В подмяна на тяхната поддръжка поддръжниците на идеята за самостоятелност на Каталуния са получили заричане да бъде признат противоречив закон за прошка на техните водачи и деятели , подложени на правосъдно гонене поради присъединяване им в опита за оповестяване на самостоятелност на Каталуния през 2017 година

Източникът на Агенция Франс Прес не дава детайлности за наличието на съглашението. Според испански медии се чака през днешния ден то да бъде показано в Брюксел, където Пучдемон живее, откогато напусна Испания през 2017 година, с цел да избегне гонене от испанското правораздаване.

Подкрепата на седемте депутати от партията на Пучдемон " Заедно за Каталуния " е жизненоважна за Санчес, чиято партия остана втора на парламентарните избори на 23 юли. С тяхна помощ той ще може да си обезпечи болшинство в Народното събрание, което да му разреши да се върне на власт.

Законопроектът за прошка на подкрепящите независимостта на Каталуния провокира яд измежду испанските десни и крайнодесни, които упрекват Санчес, че е подготвен на всичко, с цел да остане на власт.

Междувременно Европейската комисия изиска от испанското държавно управление " подробна информация " за законопроекта, откакто огромен брой жители са свързали с нея този въпрос.

" Изразено е съществено безпокойствие по отношение на актуалните разисквания на възможното приемане на закон за прошка ", означи европейският комисар по въпросите на правораздаването Дидие Рейндерс в писмо, изпратено до двама испански министри, съобщи Франс прес.

Рейндерс е поискала от министъра на председателството Феликс Боланьос и министърката на правораздаването Пилар Льоп " по-подробна информация " за точния обсег на този законопроект.

" Настоящото испанско държавно управление ръководи единствено настоящите каузи и сходен законопроект сега може да пристигна единствено от депутатите, " а не от Министерския съвет ", отговори Феликс Боланьос в писмо, адресирано до европейския комисар и забелязано от Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР