В залата от 84 народни представители в БСП, само четирима

...
В залата от 84 народни представители в БСП, само четирима
Коментари Харесай

Кадиев: Не може човек в списъка „Магнитски“ да ни прави конституционната реформа

„ В залата от 84 народни представители в Българска социалистическа партия, единствено четирима не гласувахме „ за “ избирането на Пеевски за началник на ДАНС. Аз бях един от тях. След това започнаха митингите. Десет години по-късно се оказва, че всичко е било на вятъра. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Георги Кадиев от „ Левицата “.
Не може човек, който е в листата „ Магнитски “ да прави нашата конституция. Видях един спектакъл, където функциите бяха доста ясно разпределени и всеки си беше заел неговата роля.
„ Излиза Христо Иванов и споделя, че няма по какъв начин Пеевски да бъде член на комисията. В същото време разбираме по-късно, че те са имали двучасова среща с Пеевски в кабинета на Никола Минчев, при което Пеевски излиза и споделя, че са се разбрали дружно да внасят измененията в Конституцията “, уточни Кадиев.

Той означи, че една трета от хората на Българска социалистическа партия не са участвали в залата при гласуването.
Това, което най-вече отвращава и мен, и хората е това, че те в действителност започнаха да се държат еднообразно... това блудничество на държавното управление се образува от партии, които бяха основани да противодействат и да са опция една на друга, а в този момент внезапно се бракосъчетаха.
„ За мен задачата в никакъв случай не оправдава средствата, само че има доста политици, за които това е по този начин. В случая го следим при политиците от ПП-ДБ, които споделят, че нямало значение кой подкрепял конституционната промяна. Тя е значима, само че е значимо и кой я прави “, разяснява Кадиев.

По неговите думи наличието на Пеевски в комисията цели да подсигурява, че при конституционната промяна неговите ползи и тези на неговия кръг да бъдат непокътнати.

„ Предложението на Движение за права и свободи основният прокурор да не може да бъде разследван обезсмисля правосъдната промяна “, счита Кадиев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР