В забързаното ни ежедневие доста често забравяме да се храним

...
В забързаното ни ежедневие доста често забравяме да се храним
Коментари Харесай

Седем съвета за здравословно хранене, които трябва да знаем

В забързаното ни всекидневие много постоянно забравяме да се храним здравословно. Ако в действителност желаеме да щадим организма си и да му даваме това, от което има потребност, би трябвало да следваме тези простички седем съвета.

Първият и съгласно мен най-важният е да не пропущаме да се храним заран, даже да нямаме доста време. Никога недейте да отлагате утринното хранене за обяд. Когато хапнете заран, ще започнете деня вярно, тъй като ще си набавите нужната сила за целия ден и ще си наваксате изгубените субстанции през нощта.

 блендер

Вторият, само че не по значимост съвет, който дават експертите, е да одобряваме повече зеленчуци. Най-малко 400 грама дневно. За предпочитане е зеленчуците да участват във всяко ваше ядене. Както знаете зеленчуците са богати на доста витамини и минерали, по тази причина са идеални за ядене когато и да е. Другото значимо нещо при зеленчуците е, че посредством тях може да си набавите нужните хранителни субстанции, без да се постанова да прибягвате до хапчета.

Третият съвет е да избягвате колкото се може повече консумирането на захар. Знам, че и вие като мен обичате да си хапвате сладкиши, торти, бонбони и всевъзможни други сладки изкушения, само че те са нездравословни за организма ни и експертите поучават да ги понижим до най-малко. Според лекарите 1 или 2 пъти седмично може да хапвате сладки изкушения, само че не и повече, тъй като не е потребно за вас. Всеки има потребност от захар в организма си, само че си я набавяйте посредством плодовете, по-полезно е за вас.

Четвъртият съвет е да дъвчем постепенно и деликатно храната, която хапваме. Ако поемате огромни хапки и не ги сдъвчете хубаво, затормозявате стомаха, който не може да смели хубаво храната и от време на време може да се стигне и до болки. Не добре сдъвканата храна понижава усвояването на потребните субстанции, намиращи се в нея, което може да докара до напълняване. Диетолози поучават да дъвчем храната си най-малко 20 пъти, преди да я глътнем.

 здравословна закуска

Следващият, пети съвет, който ни дават експертите е да пропуснем " бързото хранене ". Всички храни, които може да намерите по улиците, в кварталните сладкарници или в огромни вериги за бързо хранене би трябвало да ги избягвате. Може да си хапнете най-малко веднъж в седмицата обичаната мазна баница, само че единствено толкоз. Храните, които се продават във веригите за бързо хранене са цялостни с доста мазнини и сол, които са главните причинители на актуалните болести. Освен това, благи дами, тези храни вредят и на талията ви.

Шестият съвет е да одобряваме задоволително течности за деня. Течностите са нужни на тялото ни, с цел да може то да действа вярно. Ако лятно време упражнявате интензивно, би трябвало да приемате най-малко по 2-3 литра течности дневно. Когато пиете течности, помагате на тялото ви да се поти, което от своя страна спомага за изхвърлянето на токсините от организма.

И последният- седми, само че не по значимост съвет е да не пропущаме хранене. Не единствено пропускането на закуската може да е нездравословно. Това важи и за трите хранения денем. По- добре е, в случай че знаете, че на обяд няма да сте си у дома да си приготвите сутринта или от предния ден нещо здравословно за ядене. И не си мислете, че вечерно време не е потребно да се яде- в противен случай. Всяко хранене е значимо, с цел да може организма ни да действа обикновено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР