В забързаното ежедневие много често усещаме липса на енергия. Енергийните

...
В забързаното ежедневие много често усещаме липса на енергия. Енергийните
Коментари Харесай

3 начина да повишим енергията си

В забързаното всекидневие доста постоянно усещаме липса на сила. Енергийните равнища са променлива, която зависи от доста фактори. Сънят, вярното хранене, дефицитите на избрани хранителни субстанции играят основна роля в това дали се усещаме отпаднали или дейни.

Някои избрани хранителни привички, както и някои храни способстват за контрола на енергийните равнища и повишението на чувството за правоспособност. Когато се храним вярно, тялото ни съумява да усвои по-голяма част от изчезналите субстанции и да обезпечи нужната сила за осъществяване на всички действия и функционалности в организма денем.

Какви хранителни привички да придобиете, с цел да сте по-енергични?

Яжте уравновесена закуска

Пропускането на закуската или потреблението на небалансирана, нездравословна закуска може да докара до липса на сила през целия ден. Питателната закуска е нужна на мускулите за създаване на мускулно вещество. Най-добрите храни за закуска би трябвало да съдържат потребни протеини и мазнини. Такива са авокадо, риба, яйца, бобови растения, пълнозърнест тост.

Спрете да ядете преди лягане

Колкото по-ранна е вечерята, толкоз по-добре. Късното ястие се намесва в съня ви и пречи на доста метаболитни процеси в тялото, които го оставят без задоволително сила на идващия ден. Освен това, късното ястие преди лягане може да провокира скок в хормоните на апетита, което да ви накара да станете на среднощна разходка до хладилника.

Придържайте се към домашната храна

Тъй като на открито е мъчно да сте сигурни с какво тъкмо се храните, опитвайте се оптимално да приготвяте храната си от у дома и да я носите със себе си. Вие най-добре знаете какви са потребностите на организма ви и към каква диета предпочитате да се придържате. Откриването на подобаващи места за хранене не всеки път е допустимо.

Кои са най-хубавите енергийни храни?

Ако се чувствате отпаднали и имате потребност от прилив на сила, похапвайте яйца, маслини, семена, ядки, плодове, зеленчуци, кисело мляко. Това са най-хубавите междинни закуски за похапване, даващи задоволително сила на тялото./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР