В южноафриканската провинция Лимпопо заснеха кафрский рогат гарван, ловящ шумна

...
В южноафриканската провинция Лимпопо заснеха кафрский рогат гарван, ловящ шумна
Коментари Харесай

Рогат гарван изяде най-опасната змия в Африка ВИДЕО

В южноафриканската провинция Лимпопо снимаха кафрский рогат гарван, ловящ шумна усойница. Кадрите бяха оповестени от Newsflare.

На видеото се вижда по какъв начин птицата върви по висока трева, търсейки плячка. Той съумява да улови шумна усойница - рискова отровна змия, която е дейна през нощта и заседнала денем. Птицата носи извиваща се пепелянка в дългия си клюн и по-късно я гълтам цялата.

Шумната усойница е една от най-често срещаните африкански змии. Ухапването й предизвиква пареща болежка, по-късно по кожата се появяват кървави мехури, стартира некроза и е вероятен съдбовен край. В Африка шумните усойници убиват повече хора, в сравнение с която и да е друга змия.

Кафрският рогат гарван населява африканската савана. Това е най-големият тип птици носорози. Дължината на един субект може да бъде от 90 до 129 сантиметра. Най-често се хранят с инсекти, само че в сухия сезон стартират да се хранят с жаби, гущери, змии, гризачи и мекотели. Понякога съумяват да се снабдят и с дребни бозайници: катерици, зайци, мангусти. Птиците хвърлят плячката си във въздуха, хващат я и я гълтам жива.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР