В Япония правителствената статистика показва, че през октомври самоубийства са

...
В Япония правителствената статистика показва, че през октомври самоубийства са
Коментари Харесай

Самоубийствата в Япония за месец задминаха жертвите на Covid-19

В Япония държавната статистика демонстрира, че през октомври самоубийства са лишили повече животи, в сравнение с COVID-19 през цялата година досега. Месечният брой самоубийства се е нараснал до 2153 предишния месец, съгласно японската Национална полицейска организация. Общият брой умряли от ковид в Япония е 2087, заяви министерството на опазването на здравето.

Япония е една от дребното огромни стопански системи, които разкриват навременни данни за самоубийствата - най-новите национални данни за Съединени американски щати да вземем за пример са от 2018 година

" Дори нямахме блокиране и въздействието на COVID-19 е минимално спрямо други страни... само че въпреки всичко следим това огромно нарастване на броя на самоубийствата ", сподели Мичико Уеда, доцент в Университета Васеда в Токио и специалист по самоубийствата. " Това допуска, че други страни може да видят сходно или даже по-голямо нарастване на броя на самоубийствата в бъдеще. ", добавя ученият.

Япония от дълго време се бори с едно от най-високите равнища на самоубийства в света, сочи Световната здравна организация. През 2016 година Япония има 18,5 смъртни случая от самоубийство на 100 000 поданици и е на второ място в тази мрачна статистика за западнотихооеканския район след Южна Корея. И в това време изпреварва с доста междинния индикатор за света, който е 10,6 на 100 000.

През октомври самоубийствата измежду дами в Япония са се нараснали с съвсем 83% в съпоставяне със същия месец на миналата година. За съпоставяне, самоубийствата при мъжете са се нараснали с съвсем 22% за същия интервал от време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР