В Ямбол започна поставянето на 55-метров пилон с българския трибагреник,

...
В Ямбол започна поставянето на 55-метров пилон с българския трибагреник,
Коментари Харесай

И в Ямбол започна издигането на пилон, но по-нисък от Роженския

В Ямбол стартира слагането на 55-метров стълб с българския трикольор, ситуиран на рид Боровец, най-високото място в града, заяви във фейсбук профила си кметът Валентин Ревански.

 Предозиране: В Родопите стартира построяването на най-високия стълб в Европейски Съюз Предозиране: В Родопите стартира построяването на най-високия стълб в Европейски Съюз

" Идеята за слагането на толкоз висок стълб с националния ни трикольор поражда първо в Ямбол ", написа още кметът откакто 111-метрово оборудване се инсталира на Роженските поляни.

Ревански добавя, че огромна част от средствата са събрани от почнала преди година и половина дарителска акция и благодари на присъединилите се в нея.

Идеята на локалната администрация е да разпространява обстоятелството за " ямболската диря " при основаването на първообраза на националния ни байрак - Браилското знаме.

Браилското знаме е ушито от 14-годишната Стилияна Параскевова по концепция на татко ѝ Иван Параскевов. Той се заселва в Браила с брат си през 1851 година Напускат България и родния Ямбол заради заплахата да бъдат задържани от османските управляващи за свободолюбивия им дух, напомни доктор Стефан Бакърджиев, шеф на Регионалния исторически музей в Ямбол.

На Националния празник 3 март през 2022 година в Ямбол бе открит барелеф на Стилияна Параскевова. Преди дни още веднъж във фейсбук кметът разгласи, че се облагородява и приготвя мястото, където ще има и монумент на Иван Параскевов. /БТА

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР