В Ямбол днес се състоя официалното откриване на Международния маскараден

...
В Ямбол днес се състоя официалното откриване на Международния маскараден
Коментари Харесай

Кукерите превзеха Ямбол

В Ямбол през днешния ден се състоя формалното разкриване на Международния маскараден фестивал „ Кукерландия “. Кулминацията на празника ще е в събота и неделя, когато е спортното дефиле на маскарадните групи. Организаторите - общините Ямбол и „ Тунджа, са подготвили и богата съпътстваща стратегия, включваща концерти, фотоизложби и кулинарни изкушения.



„ Кукерландия “ започва с оглушително и пъстро маскарадно шествие, предвождано от състав гайдари от Националното учебно заведение за фолклорни изкуства в Котел. Шествието мина по централните ямболски улици.



В шествието се включиха кукерски групи от Ямбол и района, деца от всички детски градини, учебни заведения, школи. Откриването бе грандиозно, след няколко години пандемия Ямбол заслужава такова събитие, разясниха локалните.



След шествието, към 18 часа стартира концерт на сцената пред общината. В него взеха присъединяване певицата DIA, гайдарският състав от Котел, както и „ ЖАР спектакъл “, които показаха впечатляващ огнен театър.

Откриването приключи със заря, през идващите два дни на подиуми в градския парк ще се показват над 50 групи кукерски от цялата страна.



В парка е построен и по този начин наречения Кукерград, обособени са базари на локални производители, не липсват и присъщите за сезона кулинарни изкушения.

Снимки: Светломир Стоянов
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР