В Якоруда са извършвани погребения в терен, за който няма

...
В Якоруда са извършвани погребения в терен, за който няма
Коментари Харесай

МВР подозира, че и в Якоруда има незаконно гробище

В Якоруда са осъществявани погребения в терен, за който няма позволения. Нйа-вероятно в тази ситуация става дума за длъжностно закононарушение на служител от локалната община, излиза наяве от известие на Министерство на вътрешните работи.

Въпросният терен е очакван за разширение на гробището. Процедурата по особобяването му обаче не е приключена. Това е остарялото корито на р. Места.

Проверка на полицията е посочила, че в регистъра на строителния надзор няма позволение за прилагане на гробищния парк. Освен това има формиран констативен протокол от 17 февруари, в които чиновник на екоинспекцията в Балгоевград е записал да не се правят погребения, до момента в който не завърши процедурата по изменение на общия организационен проекта на Якоруда.

Материалите от инспекцията ще бъдат изпратени на прокуратурата. Полицията е на мнение, че би трябвало да се образува дело за длъжностно закононарушение.

Само преди няколко дни Министерство на вътрешните работи разгласи, че е разкрита. Според проверяващите 51-годишен мъж е взимал от родственици на умряли по 1000 лева за кремация, само че вместо това заравял труповете в старите селски гробища. Бяха открити седем тела, само че съмненията са за повече погребения. Мъжът бе задържан и упрекнат в машинация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР