В утрешния брой на Марица“ четете:Задържаха в Пловдив агент на

...
В утрешния брой на Марица“ четете:Задържаха в Пловдив агент на
Коментари Харесай

Четете в Марица: Трябва ли общините Родопи и Марица...

В утрешния брой на „ Марица “ четете:

Задържаха в Пловдив сътрудник на ДАНС, съдействал на бандити

Мащабна скица за пране на пари и рекет разкриха пловдивските органи на реда. Основен мотор на измамата била софийска адвокатска фирма на ул. " Шипченски проход ", набираща необразовани роми за вписване на фирми-бушони, към които били превеждани средства за опериране в офшорни зони в Панама и Мавриций. Фирмата, която оперирала в България, е “Кепитъл консултинг ". В незаконната група взел участие и чиновник от ДАНС. Той е бил задържан при акция под тепетата.

Трябва ли общините " Родопи " и " Марица " да преминат към Пловдив?

И двете хипотези имат своите последователи. Те показват разнообразни причини, свързани с развиването на дребните обитаеми места.

Безспорно Пловдив е в тясна риза и незабавно се нуждае от увеличение на територията си, с цел да продължи да се развива. А двете прилежащи общини все по-трудно съумяват да задоволят потребностите на жителите от добра инфраструктура, превоз и други обикновени улеснения за естествен живот.

Извадихме на показ първата ЕЛКА и часовник " Правец "

Софтуерният експерт Димитър Блъсков сътвори първия краткотраен музей на родната електроника, който е в Пловдив. В него може да се види шедьовъра ни - първата ЕЛКА от 1965 година, електронния часовник за партийни фрагменти „ Правец ” и родните суперкомпютри Изчислителна и организационна техника.

Задържаха килъра на пенсионерка от Кючука

Жестоко ликвидиране на пенсионерка от " Кючук Париж " от преди 5 години бе разкрито от пловдивската полиция. 84-годишната Виолета Георгиева бе открита удушена в дома си на ул. " Трети март " през 2014 година Причината за гибелта й била домова кражба, разкри шефът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев. Извършителят на убийството е 36-годишният Михаил Чинов, който преди е бил арестуван за обири и приложимост на наркотични субстанции.

Млад мъж опита да се самоубие със стъкло

28-годишен смолянчанин опита да се самоубие, като се нарязал със стъкло по тялото. Драмата се разигра в събота в местността Кръста над смолянския квартал Устово. След като се нарязал, той се обадил на тел. 112 и подал сигнал, че е наръган с нож. Полицаите го разкрили очевидно пийнал. Усъмнили се, че мъжът може да е използвал опиати.

Пчеларите получават 4,5 млн. лв. по de minimis

От 7 до 18 октомври 2019 година пчеларите могат да аплайват за държавна помощ de minimis в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “. За застраховане на финансирането е разпределен бюджет в размер на 4,5 млн. лева

Финансова поддръжка имат право да получат стопани, които имат минимум 20 пчелни фамилии. Те би трябвало да са осъществили първокласен пчелен мед през 2018 и/или през 2019 година

Откриха златно богатство в Девня

Златно монетно богатство откриха археолози при изследването на античния град Марцианополис в землището на девненския квартал " Река Девня “. Засега от земните пластове са извадени 12 златни монети на император Теодосий II (408-450 г.) и една на брачната половинка му Елия Евдокия.

Те са били укрити при унищожаването на Марцианопол от хуните, заяви ръководителят на експедицията доктор Христо Кузов от Регионалния исторически музей във Варна.

Хазарта на колене пред пловдивска тайфа

19-годишни рокаджии от Пловдив сложиха на колене легендата на българския рап Ицо Хазарта в последното издание на „ България търси гений “. Red Trigger забиха мощно парчето си „ Electrified “ пред изумените погледи на журито.

“Момчета, напряко не се усещам заслужен да ви правя оценка! ”, възкликна Хазарта, който другояче е много спестовен на похвали към участниците. Музикантът възторжено разяснява, че групарите носят страховит заряд. „ Метъли, родени в 21. век! “, възхити се рапърът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР