В условията на липса на GPS поддръжка системата на Бърза

...
В условията на липса на GPS поддръжка системата на Бърза
Коментари Харесай

Линейките остават без поддръжка на GPS системата за два месеца

В изискванията на липса на GPS поддръжка системата на Бърза помощ няма да спре да работи. Това увери в ефира на Българска национална телевизия заместник-министърът на опазването на здравето Мирослав Ненков. "Нашите съграждани няма да схванат, че това се е случило. През годините, преди да се построи тази система, е имало един метод на работа, който условно да кажем, е малко по-старовремски, само че е изцяло ефикасен ", разяснява той.

През годините шефовете на центровете за незабавна здравна помощ са запазили всички остарели системи. Ненков увери, че всяка информационна система, свързваща 112 с център за незабавна здравна помощ и център за незабавна здравна помощ с кола за спешна помощ със незабавен екип, е дублирана и триплирана.

Той разяснява още, че за участниците в един случай времето тече по друг метод. "Виждате какъв брой постоянно в тези репортажи се споделя колата за спешна помощ е пристигнала след 40 минути, а тя е пристигнала след шест. Това го демонстрира GPS. Това не е по този начин, тъй като шефът на центъра за незабавна здравна помощ го споделя, с цел да си отбрани екипа. Много повече са репортажите, които демонстрират по какъв начин спешна помощ не се е справила, в сравнение с репортажите, които демонстрират по какъв начин колата за спешна помощ се е справила. Софийската спешна помощ, която е най-натоварена осъществя по 200 адреса на денонощие, а ние чуваме на три месеца един път, че някой е просрочен ", сподели още той.

По думите на доктор Ненков за 600 повиквания има едно, което се оцветява доста красиво. Заместник-министърът на опазването на здравето изясни, че системата, която действа в Бърза помощ усъвършенства преноса на данни сред 112 и центровете за незабавна здравна помощ.

"При нефункционираща система ще се натоварят сътрудниците от центровете за незабавна здравна помощ. Ако се срине системата, може да се наложи те да пишат на хартия ", изясни доктор Ненков. Така всяко позвъняване, постъпило в ЦСМП се събира в журнали, които след това някой ще би трябвало да седне и да вкара в системата ".

"Ако в този момент примерно, се наложи аз да извикам кола за спешна помощ, а колата за спешна помощ разполага с мобилна връзка, доста ясно се записва в електронния картон на 112 в какъв брой часа, аз съм се обадил, доста ясно в този картон се записва в какъв брой часа колата за спешна помощ е стигнала адреса, има безусловно ясни следи оператора от ЦСМП се е обадил на колата за спешна помощ и връщането на сигнала ", изясни доктор Ненков. Така след привършване на адреса лекарите също рапортуват в ЦСМП. По думите му можем да забележим къде и по какъв начин се е движила колата за спешна помощ и без GPS - къде и по какъв начин се е движила колата за спешна помощ. Относно забавянето на подписването на контракта за поддръжка на системата, доктор Ненков изясни, че са си разрешили мъничко закъснение, с цел да се опитат да спестят някой лев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР