"В условията на извънредната ситуация, в която се намира държавата,

...
"В условията на извънредната ситуация, в която се намира държавата,
Коментари Харесай

Държавата трябва да даде възможност на работодателите да запазят работните места, убеден е Георги Михайлов

"В изискванията на изключителната обстановка, в която се намира страната, ръководещи и съпротива търсят решенията на проблемите дружно. Това, което накара Българска социалистическа партия да изостри вниманието към този ексклузивен закон, бе потребността от прецизирането на някои съществени компонентни в него. Държавата би трябвало да даде опция на работодателите да запазят работните места на своите чиновници. Медицинският аспект на рецесията ще отмине, само че икономическият ще остане доста дълго в целия свят ", сподели пред Българска национална телевизия проф. доктор Георги Михайлов, народен представител от парламентарната група на "БСП за България ".

Проф. Михайлов разяснява и изявлението на министър-председателя, че в България към този момент е налице три милиарда лв. бюджетен недостиг. Депутатът на левицата съобщи, че е нужна актуализация на бюджета, която би трябвало да се направи доста деликатно, тъкмо, рационално и отговорно. Подчерта, че взимането на такива решения и харченето на пари в такива обстановки изисква консенсус в Народното събрание повече от всеки път. Депутатът на левицата посочи, че е пристигнал моментът да се обърнем към Държавния запас и че би трябвало да се откри неговият размер. Напомни, че Българска социалистическа партия през вчерашния ден упорито е апелирала към това, защото взимането на средства от Държавния запас е един от главните лостове за справяне с рецесии от подобен темперамент.

"Трябва да се подхващат доста съществени ограничения за битка със спекулата. Тя е налице сега. Всички дейности и действия в тази посока да бъдат доста деликатно следени от способените институции и причинителите да бъдат наказвани. Законово да се разпишат нужните ограничения, които да могат да вземат решение тези проблеми и да ги изкореняват там, където са се появили ", разяснява депутатът на левицата.

Георги Михайлов обърна внимание, че в страна като нашата, с по-малки благоприятни условия, където дребният и междинният бизнес са в основата на икономическата активност на страната, отговорността за тяхното избавление е в ръцете на страната и че тя би трябвало да я поеме.

"Парламентът е главният законодателен орган и като подобен носи своята отговорност. Спазвайки Конституцията, всички решения оттук насетне, които Народното събрание ще взима, би трябвало да бъдат взимани под формата на изключителни закони. Ситуацията е доста динамична и закон, признат през вчерашния ден, не освобождава Народното събрание от приемането на различен закон през днешния ден ", продължи професорът.

Георги Михайлов приключи с това, че Българска социалистическа партия ще поддържа закона за изключителното състояние в петък, във типа му, в който той е оптимален за хората. Подчерта, че ще се наложи да се взимат и уточняват още доста законодателни решения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР