В условия на криза социалната отговорност на бизнеса е от

...
В условия на криза социалната отговорност на бизнеса е от
Коментари Харесай

За Радев социалната отговорност за бизнеса е от ключово значение за обществото

В условия на рецесия обществената отговорност на бизнеса е от основно значение за обществото.

Това е позицията на президента Румен Радев във връзка тазгодишното издание на състезанието на Български дарителски конгрес " Най-голям корпоративен донор ".

Конкурсът се организира за 15-та поредна година и отличава фирмите с максимален принос във значими за българското общество дела. Тази година противоепидемичните ограничения не разрешават провеждането на обичайна гала за награждаване на спечелилите, чийто хазаин по традиция е Президентът на Републиката.

По думите на президента през днешния ден българският бизнес е изправен пред предизвикването не просто да се възвърне от рецесията, само че и да взе участие интензивно в развиването на българската стопанска система , тъй че тя да отговоря на упованията на жителите за бистрота и на европейските стандарти.

" Има потребност от повече компании, които съблюдават разпоредбите, носят висока добавена стойност за националната ни стопанска система и внасят нов модел на публични връзки ", отбелязва президентът Радев като регистрира нуждата от съвременен, транспарантен и резистентен бизнес, който да бъде и обществено виновен. Дарителството демонстрира съпричастността на бизнеса и е съзнателен метод към проблемите на другите и към развиването на цялото общество, счита Румен Радев.

Държавният глава пожелава триумф на фирмите, отстояващи традициите на дарителството във времена на рецесия, и показва убеденост, че бизнесът ще бъде все по-активен в поддръжка на значими публични дела и уязвими групи хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР