В усилията си да спасят животи и да насърчат благотворителността

...
Коментари Харесай

Заедно за живота: Ученици даряват кръв във ВМА

В напъните си да спасят животи и да насърчат благотворителността измежду младежите, учениците от 17 СУ „ Дамян Груев ” се включват в самодейността на Военномедицинска академия /ВМА/ „ Бъди един от нас: Дари кръв – избави живот! “ . Кампанията „ Млади кръводарители “, инициирана от ученичката Божана-Габриела Василева, е ориентирана към възпитаници от XII клас , които са навършили пълноправие и желаят да допринесат за обществото.

Инициативата ще се организира на 9 и 10 януари 2024 година , като дава опция на младежите да покажат своята взаимност и отговорност към нуждаещите се. Проф. Румен Попов, шеф на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, разяснява:

„ Няма по какъв начин да не ни радва и наклонността от ден на ден одеве навършили пълноправие младежи да идват да подаряват кръв. “

Сара Бусари, студентка по медицина и наставник на Габи, акцентира:

„ Учениците от XII клас са идеална възрастова група за кръводарители. Те са здрави и физически дейни, което ги прави подобаващи за даряване на кръв. “

Кампанията освен предизвиква младежите да вземат участие в кръводаряване , само че и акцентира смисъла на тази благородна идея. Всеки участник в самодейността ще получи документ за кръводаряване, като самопризнание за своя принос към обществото.

Инициативата е значим образец за обществената отговорност измежду младежите в България. Тя показва по какъв начин взаимните старания могат да допринесат за спасяването на човешки животи и да насърчат духа на взаимност и взаимопомощ измежду младото потомство.

За да се запишете, можете да попълните формуляра.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР