В Университетската болница Св. Анна - бившата Окръжна болница, днес

...
В Университетската болница Св. Анна - бившата Окръжна болница, днес
Коментари Харесай

В Университетската болница Св. Анна нефролози ще преглеждат безплатно

В Университетската болница " Св. Анна " - някогашната Окръжна болница, през днешния ден и на следващия ден експертите по нефрология ще преглеждат гратис. Поводът е Световният бъбречен ден, който тази година ще бъде маркиран на 8 март (по принцип се отбелязва всеки втори четвъртък от месец март). Основната цел на акцията и на международната здравна самодейност въобще, е да изостри вниманието към бъбречните болести и нуждата от профилактика.

Световният бъбречен ден се отбелязва в над 100 страни от 2006 година насам по самодейност на Световната бъбречна асоциация.

Болница " Света Анна " се включва в самодейността за първи път с акция за безвъзмездни прегледи, тъй като бъбречните болести протичат тайно - без никакви признаци, а постоянно хроничните бъбречни болести водят до бъбречна непълнота, разяснява пред Радио София доктор Красимира Ашикова , шеф на Отделението по диализно лекуване в болничното заведение. 

Д-р Ашикова уточни, че има и тежки бъбречни наследствени болести, при които и околните на пациента би трябвало да бъдат проследени, с цел да не се стига до бъбречна непълнота и хемодиализа.

Безплатните прегледи ще се правят след записване на тел. 02 975 93 19. Д-р Ашикова прикани пациентите да носят предходни свои проучвания, даже и да не виждат основни отклонения в тях.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР