В Унгария от днес влиза в сила закон, който забранява

...
В Унгария от днес влиза в сила закон, който забранява
Коментари Харесай

Забраниха на бездомниците в Унгария да спят в обществени пространства

В Унгария от през днешния ден влиза в действие закон, който не разрешава на бездомните хора да спят в публични пространства, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Конституционно изменение, което бе признато от Народното събрание на 20 юни и обнародвано от унгарското държавно управление, втвърдява закон от 2013 година, който наказваше с санкция спането в обществени пространства.

Правозащитници означиха, че опасността от затвор за нарушителите надали ще реши казуса със спящите по улиците хора, и обявиха, че са нужни повече средства за попречване на появяването на нови бездомници и жилищно настаняване на съществуващите.

По неофициални данни в столицата Будапеща има 30 000 бездомници. Унгарското държавно управление споделя, че има 9800 места за преспиване в обществени центрове и към този момент е отпуснало 9,1 милиарда форинта (32,2 милиона долара) в помощ на бездомниците, отбелязва АП.

През юни докладчикът на Организация на обединените нации за жилищното настаняване Лейлани Фарха дефинира готвената мярка против унгарските бездомници като " жестока и несъвместима с интернационалните закони за човешките права ".

" Какво закононарушение са направили (бездомниците)? Просто се пробват да оцелеят ", написа тя в писмо до държавното управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР