В Украйна се води война на национална държава срещу имперска

...
В Украйна се води война на национална държава срещу имперска
Коментари Харесай

Веселин Методиев: В Украйна се води война на национална държава срещу имперска идея

" В Украйна се води война на национална страна против имперска концепция. Русия като федерация мъчно ще удържи своето положение. Там процесът е точно на разпад на империя на национални страни, на разнообразни култури, които желаят своето. Сигурен съм, че Украйна ще стане мощна национална страна, само че какво ще стане с Руската федерация, е доста тежък въпрос. "

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по бТВ историкът и някогашен вицепремиер в държавното управление на Иван Костов проф. Веселин Методиев.

Според него при подобен конфликт би трябвало обществото да заеме позиция.

" Не може да има конфликт сред положително и зло и ти да си в неутралитет. Няма по какъв начин да се случи. Но когато нямаш увереност, че има конфликт сред положително и зло, ти се появява в главата концепция за такива дивотии. Войната против империята на злото са думи на американския президент Роналд Рейгън. Той не го сподели инцидентно. Тази война беше ясно, че ще продължи в интервала на раздробяване на Съветската империя ", разяснява още Веселин Методиев.

По думите му в положение на тежка агитация и хибридна война се появяват мъгли в паметта на хората.

" Това е агитация, която се е развивала доста дълго време. Обхванала е огромни маси хора, генерации българи в интервала след Втората международна война и е обикновено през днешния ден да се появяват нелепи изказвания. Това, което не се знае е, че още незабавно след освобожденския интервал българските политици се срещат с една съветска политика на ползи ", добави проф. Методиев.

Вижте целия диалог във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР