В Украйна се подготвят за нови дни на живот без

...
В Украйна се подготвят за нови дни на живот без
Коментари Харесай

Части от Украйна остават без ток след поредните руски ракетни удари

В Украйна се приготвят за нови дни на живот без ток след следващите ракетни удари по основни енергийни обекти.

Кметът на Киев Виталий Кличко разгласява лист с комерсиалните обекти, които ще работят при повреда и липса на ток. От украинското електроснабдяване оповестиха за нови ракетни удари по основни енергийни обекти. Продължават интензивните боеве в Донецк, а в Херсон украинските сили подхващат евакуация на цивилни, оповестява БНР.

Руският президент Владимир Путин не е откровен, когато приказва за мирни договаряния в този момент, съобщи държавният подсекретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд, след диалози в Киев с президента Зеленски и други украински представители. Нюланд посети Украйна в израз на поддръжка, в миг, когато Русия се пробва да унищожи енергийната инфраструктура на страната, отбелязва организация Ройтерс.

Междувременно Русия разгласи, че няма да одобри таван на цените на своя нефт и обмисля по какъв начин да отговори. Това съобщи Кремъл след договорка, реализирана от западните сили, която има за цел да ограничи един от основните източници на финансиране на войната в Украйна. Групата на седемте и Австралия се споразумяха за таван на цените от 60 $ за барел на съветския морски недопечен нефт, откакто членовете на Европейския съюз преодоляха съпротивата на Полша и подписаха съглашение.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че приемането на таван върху съветския недопечен нефт, превозен по море, не е съществено решение, тъй като е " много комфортен " за Москва. Въпрос на време е да се употребяват по-силни принадлежности, сподели още Зеленски:

  " Логиката е явна! Ако пределната цена на съветския нефт е 60 $, вместо да вземем за пример 30, за което приказваха Полша и балтийските страни, то съветският бюджет ще получава към 100 милиарда $ годишно. Тези пари ще отидат освен за войната и освен за по-нататъшното спонсориране от страна на Русия на други терористични режими организации, тези пари ще бъдат употребявани и за по-нататъшна дестабилизация точно на тези страни, които в този момент се пробват да избегнат огромните решения ".

Зеленски добави, че Русия към този момент е предизвикала големи загуби на всички страни по света, като съзнателно е дестабилизирала енергийния пазар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР