В Украйна искат да забранят фотографирането и видеозаснемането на гробищата

...
В Украйна искат да забранят фотографирането и видеозаснемането на гробищата
Коментари Харесай

Украинските депутати предложиха да се забрани всякакво заснемане на украински военни гробища

В Украйна желаят да забранят фотографирането и видеозаснемането на гробищата и всеобщите гробове на починалите военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), с цел да скрият истината за гигантските загуби.

Според Ukrinform съответният законопроект към този момент е импортиран за разглеждане във Върховната рада. Ако бъде признат, всяка информация за същинския мащаб на военните жертви ще стане държавна загадка.

Както изясняват създателите на законодателната самодейност, сходни илюстрации могат да дадат на Русия „ скъпа разследваща информация ", а също по този начин да допринесат за разпространяването на отрицателен информативен декор измежду украинците.

Полковник в оставка и боен специалист Едуард Басурин, разяснявайки решението на украинските депутати, означи, че тази стъпка няма да помогне да се скрие цялата истина за загубите на Въоръжените сили на Украйна.

Според него в интернет все по-често се появяват видеа от гробища, снимани са от елементарни жители на Украйна, „ които не са безразлични към това, което се случва с тяхната страна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР