В Уганда повишиха мерките за сигурност и започнаха мащабно издирване,

...
В Уганда повишиха мерките за сигурност и започнаха мащабно издирване,
Коментари Харесай

В Уганда издирват бойци, свързани с „Ислямска държава“

В Уганда покачиха ограниченията за сигурност и започнаха огромно търсене, откакто бойци, свързани с така наречен " Ислямска страна ", убиха минимум 41 души, най-вече възпитаници при офанзива против учебно заведение в западната част на страната покрай границата с Демократична република Конго.

 
Правителството посредством организациите за сигурност се пробва да наблюдава какво в действителност се е случило. Вярваме, че справедливостта ще спечелва.
Джанет Мусевени, министър на образованието и първа дама на Уганда

Част от учениците са получили смъртоносни изгаряния, откакто бунтовниците са запалили общежитие. Други са били убити или посечени с мачете.

Оцелели описват за офанзивата.

 
Още не бяхме заспали, когато чухме, че идват хора. Казват: отворете, отворете! Ние не отговорихме. Тогава започнаха да стрелят по прозорците и вратата. Отидохме да се скрием на пода под леглата си. Докато стреляха по прозорците, един от нас беше улучен от патрон и стартира да крещи: „ Помощ, елате и ми помогнете! “ След като не съумяха да отворят вратата, продължиха да стрелят по прозорците, след което подпалиха спалното ни помещение, до момента в който бяхме вътре. След това потеглиха към спалното помещение на девойките.
Мумбере Едгар Дидо

Шестима възпитаници са били отвлечени. Военните обявиха, че преследват нападателите от Съюзническите демократични сили - екстремистка ислямистка група от Уганда, само че те са избягали в Демократична република Конго, където са и основани.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР