В УЕФА са готови да подадат ръка на Ювентус и

...
В УЕФА са готови да подадат ръка на Ювентус и
Коментари Харесай

УЕФА ще подаде ръка на Ювентус, ако клубът се откаже от Суперлигата

В УЕФА са подготвени да подадат ръка на Ювентус и да се помирят с клуба, ако той се откаже от плана за съставяне на Европейска суперлига, написа “Гадзета дело спорт ”.

Смяната на управлението на “Старата госпожа ” е първата стъпка към помиряването, само че от евроцентралата чакат торинският гранд да изостави концепцията за Суперлигата, в случай че желае то да стане факт. Взаимоотношенията сред двете страни са обтегнати от две години насам, когато беше разгласен този план, а след това единствено Ювентус, Реал Мадрид и Барселона не пожелаха да се откажат от него измежду всички първични клубове, декларирали желанието си да вземат участие в евентуалния нов шампионат. Напускането на Андреа Аниели като президент на “бианконерите ” обаче дава опция за помирение сред Юве и УЕФА. От евроцентралата желаят италианският клуб да разгласи раздялата си плана за Суперлигата преди решението по делото в Европейския съд в Люксембург по отношение на обвиняванията за монопол върху европейския футбол, което би трябвало да стане ясно през този или идващия месец.

От изданието прибавят, че в Нион към този момент са получили цялата документи от прокуратурата в Торино по отношение на следствието Prisma против Ювентус, поради което клубът може да бъде изваден от евротурнирите за най-малко един сезон, в случай че бъде приет за отговорен в нарушение на Финансовия феърплей и неспортсменско държание.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР