В тялото ни има 30-50 г магнезий. Този микроелемент е

...
В тялото ни има 30-50 г магнезий. Този микроелемент е
Коментари Харесай

Защо не можем без магнезий – минералът на подмладяването?

В тялото ни има 30-50 г магнезий. Този микроелемент е извънредно динамичен – той бързо се усвоява, само че и елементарно се изхвърля, тъй че се изисква непрекъснатото му попълнение. Според експерти, е нужно всеки ден да си набираме от 400 до 600 мг магнезий от храната или с добавки.

Защо не можем без магнезий?

Ензимите са белтъчни молекули, които подтикват всяка химична реакция в тялото. Без магнезий стотици от тези ензими не могат да си правят работата. Магнезият способства за поддържането на здрава имунна и ендокринна системи, държи постоянен сърдечния темп, естествена мускулната функционалност и здрави костите. Той подкрепя усвояването и обмяната на доста други минерали и витамини, на множеството хормони, а също по този начин регулирането на голям брой функционалности на нервите, кръвоносните съдове и имунитета.

Магнезият е необходим за запазването на целостта на двойната серпантина на ДНК, която носи генетична информация и кода за другите белтъци, изграждащи всяка жива телесна конструкция. „ Нашествието “ на тежките метали и други токсини в нашия обичай, по този начин присъщи за съвремието ни, сполучливо се управлява посредством възстановяване на магнезиевия импорт.

Това включва и огромна част от канцерогените – в случай че не за лекуване, магнезият е изключително перспективен като участник в един природосъобразен комплекс за попречване на разнообразни доброкачествени и злокачествени новообразувания.

е антистресов минерал, който оказва нормализиращо влияние върху положението на цялата нервна система и изключително на нейните висши отдели (в комбиниране с витамините от В-групата). Затова при неговия дефицит човек се уморява бързо, става раздразним, нарушава се неговият сън, а дамите са ревливи. Шумът наподобява по-силен, светлината – прекомерно ярка, прочувствените реакции са пресилени, сърцето бие до спукване, а основният мозък е прекомерно възбуден, с цел да заспи…

Магнезият може също по този начин да понижи равнището на холестерола в кръвта, да защищити от задръстване на аргериите и вените с тромби, както и от животозастрашаваща аритмия. Той оказва трайно позитивно въздействие и върху положението на половвата система. При бременни дами пази както здравето на майката, по този начин и предотвратява незадоволителното развиване на плода, преждевременното раждане и абортите.

Здравата клетка е с високо наличие на магнези и с нико на калций. Биохимичната ни възраст теоретично би могла да се дефинира от съотношението на магнезий и калций в клетката. Магнезият в прочут смисъл е минералът на подмладяването и защищава от калциране на органите и тъканите, особено за обвързваното със старостта дегенериране.

Защо две трети от хората имат дефицит на магнезий?

Близо 70% от  хората имат лек или по-сериозен дефицит на скъпия минерал. Причините са:

1.Едностранчивото наторяване и доста други фактори, които са предизвикали обедняване на почвите, са се отразили негативно върху магнезиевото наличие на питателните артикули, което е намаляло в пъти през последните няколко десетилетия.

2.Храненето на крайник, както и с недоброкачествени артикули – рафинирани, преосолени, препържени и престояли, както и дефицитът на сурови растителни храни.

3.Установено е, че както епизодичното напиване, по този начин и постоянната приложимост на алкохол води до сериозен магнезиев недостиг. В друга степен това важи и за тютюна, опиатите, както и за растящия напор на други токсини в околната среда – тежки метали, флуор, пестициди и други

4.Употребата на високи дози и за дълги интервали на калциеви добавки, антибиотици, стероидни и нестероидни противовъзпалителни средства, слабителни, успокоителни, инсулин, сърдечни гликозиди, диуретици, цитостатици, противозачатъчни и други

5.Проникващата радиация и електромагнитни предавания.

6.Всички здравни нарушавания, свързани със конвулсии, множеството сърдечносъдови, храносмилателни и костноставни заболявания, дистонии, диабетът, астмата и другите алергии, както и положения, водещи до засилена обмяна, обезводняване или увеличена киселинност в тялото, по предписание са съпроводени с дефицит на този детайл.

7.Бременните дами имат нараснали потребности от магнезий, това се отнася и за кърмещите майки, подрастващите, водещите деен метод на живот с доста физическа, умствена, зрителна, полова и различен тип интензивност. Рискова е и групата на хората над 60 година

Магнезият изключително бързо се изразходва при уплашения актуален живот постоянно съпроводен от бързане, неустановеност и безпокойствие.
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР