В цяла Украйна е обявена въздушна тревога. Това се доказва

...
В цяла Украйна е обявена въздушна тревога. Това се доказва
Коментари Харесай

Въздушна тревога в цяла Украйна! Готвят се за удар през новогодишната нощ

В цяла Украйна е оповестена въздушна паника. Това се потвърждава от данните на уеб страницата за предизвестие, а също по този начин бе обявено от IA Ukrinfo на 31 декември 2022 година

По-рано беше обявено, че паниката е оповестена в два района: Одеса и Николаев. Тогава сигналът обхвана цялата източна част на страната.

За финален път всеобща въздушна паника беше оповестена на 30 декември 2022 година в цяла Украйна. Първоначално ресурсът за предизвестие предизвести единствено за алармата в Киев. И в това време редица райони на Украйна също получиха предизвестие и рекомендации да отидат в бомбоубежища.

Руските войски може през идващите дни да нанесат нов удар по енергийната инфраструктура на Украйна, с цел да подкопаят духа на украинското население по време на новогодишните празници. Това пък се казва в отчет на разузнаването на Министерството на защитата на Обединеното кралство от 31 декември.

Офицери от английското разузнаване означиха, че от октомври тази година съветските въоръжени сили са атакували украински енергийни уреди и в последно време са се придържали към скица на удари с честота от 7-10 дни.

Тази активност на обстрела се удостоверява от обстоятелството, че на 29 декември 2022 година съветските войски нанесоха нова вълна от удари на далечни дистанции против украинската електроразпределителна мрежа.

Министерството на защитата счита, че Русия евентуално ще предприеме този метод в опит да преодолее украинската Противовъздушна отбрана. Има обаче опция въоръжените сили на РФ да нарушат тази скица и да ударят още веднъж през зимните празници.

Припомняме, че на 29 декември съветските нашественици нанесоха масиран удар с ракети и безпилотни самолети-камикадзе на територията на Украйна. Руснаците са изстреляли над 100 ракети по сериозни инфраструктурни обекти.

Експлозии бяха чути в Киев, Лвов, Харков и Одеса. Кметът на столицата Виталий Кличко посъветва жителите да зареждат мобилните си устройства, защото се чакат спирания на тока.

На 30 декември ръководителят на Киевската градска военна администрация Сергей Попко, обобщавайки военните резултати от миналата година, сподели, че от началото на военните дейности украинската столица е претърпяла 52 въздушни офанзиви против града. В резултат на това са починали 120 души и бяха развалени 600 здания в града.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР