В цяла Турция горските пожари отнеха най-малко осем човешки живота,

...
В цяла Турция горските пожари отнеха най-малко осем човешки живота,
Коментари Харесай

Кога ще ги стигнем: Осиновяват пострадали животни при горски...

В цяла Турция горските пожари лишиха минимум осем човешки живота, а наводненията лишиха живота на 82 души. Смята се, че смъртността измежду добитъка и бездомните животни е доста по-голяма.

Беззащитните животни, които няма къде да отидат, когато пожарите и наводненията превзеха градове и села, претърпяха обгазяване и физически пострадвания. Както по време на бедствията, по този начин и след тях. Доброволци се активизираха, с цел да спасят ранените животни.

В град Бурса, плантация, основана извънредно за травмирани животни, е новият подслон за животни, потърпевши при пожари, които бушуваха в провинция Анталия.

„ Фермата за пенсионирани животни “ към този момент приютява животни, като се концентрира върху тези, избавени от изтезания или изхвърлени от притежателите им заради напреднала възраст.

Оцелелите варират от дребни агнета до бикове, кози и магарета. Всички те са закупени от притежателите им или са дарени на фермата, където ще прекарат остатъка от живота си, без да се тормозят за живота си.

Доброволци са били дейни в региони, наранени от горски пожари в Анталия и прилежаща провинция Мугла през цялата пагубна верига от пожари, която стартира през последната седмица на юли. Ветеринарите основаха полеви лечебни заведения в двете южни провинции.



Пострадало агне си почива във плантация в Бурса (DHA)

В продължение на 20 дни там се лекуваха животни от изгаряния от трета степен и други пострадвания. Тази седмица те бяха превозени до фермата в Бурса. Лечението на животните, които не са се възстановили от пострадванията си, ще продължи там. Утку Йълмаз, ветеринарен доктор във фермата, споделя, че работят за събиране на допустимо най-вече животни в региони, наранени от горски пожари.

„ Открихме някои сами, а други ни ги донесоха. Осем ветеринари са работили в Анталия и близо 100 доброволци са им помогнали да спасят животните “, сподели той в четвъртък пред организация Демирорен (DHA). Махмут Емин, различен ветеринарен доктор, споделя, че множеството животни са оживели след изгаряния, а процесът на лекуване продължава при някои. „ Някои са претърпели интервенции, а други се възвръщат. “, сподели той.

Доброволец в столицата Анкара също предлага нов дом за животни, наранени от наводненията в Черноморския район по-рано този месец. Мехмет Акчай води 19 кучета в Анкара от провинция Синоп, която беше опустошена от вилнеещите наводнения. Акчай, който се грижи за близо 100 бездомни кучета в приюта си, реши да помогне и на избавени от наводненията животни.

Приютът се простира върху 8 акра земя в турската столица. Той е изпратил три транспортни средства до Синоп, с цел да докарат кучетата. „ Създадох този подслон преди шест години. Тук се грижат за бездомните животни и се дават за осиновяване. Когато чух за бездомни животни, наранени от наводнения, взех решение да оказа помощ “, сподели той пред Анадолската организация (AA).

Той сподели, че животните са стоели на строителна площадка, когато наводненията са настъпили, и локален фен ги е избавил. „ Ние уредихме настаняването им тук и те ще останат тук за цялостен живот, сподели той. Доведохме ги тук, с цел да проверим здравето им и ще ги осиновим “, сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР