В цяла Северна Европа бяха отменени полети, а железопътни услуги

...
В цяла Северна Европа бяха отменени полети, а железопътни услуги
Коментари Харесай

Зимна буря отмени стотици полети и спря влакове в Северна Европа

В цяла Северна Европа бяха анулирани полети, а железопътни услуги - прекратени, с връхлитането на мощна зимна стихия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Във Англия десетки полети бяха анулирани, а железопътните компании ограничиха придвижването на влаковете в очакване на пороен дъжд и мощни ветрове, заяви организация " Прес асосиейшън ".

В Шотландия трима души пострадаха, когато покривът на бирария се срути поради бурята, съобщи ПА. Очаква се бурята Киара да е най-силната, блъснала страната от 2013 година, с пориви до 130 км/ч.

Метеорологичната работа предизвести за заливане на пътища и наводняване на здания, както и за заплаха от летящи парчета и високи талази в крайбрежните региони. На няколко места фериботите също стопираха придвижването си.

 Ню Хевън, Англия.
Ню Хевън, Англия.

Бурята " Киара ", достигнала северозападната част на Германия, усложни въздушните и железопътните връзки. Над 200 полета на разнообразни самолетни компании са анулирани от летищата в Дюселдорф и Франкфурт.
Летищата в Хамбург, Берлин и Кьолн също чакат бурята да ги засегне. Летището в Кьолн заяви в Туитър, че се чака анулация на полети от този следобяд нататък.

Железопътната компания " Дойче Бан " спря придвижването в посока градове, ситуирани на брега на Северно море. Компанията предлага на пасажерите да сменят билетите си гратис.

Германската метеорологична работа заяви, че бурята, която в Германия се назовава Сабине, доближи през днешния ден северните и централните елементи на страната, а Южна Германия - на следващия ден рано сутринта.

Очаква се ветрове със скорост до 120 км/ч. да повалят дървета, а уличното придвижване да бъде затруднено.

 Кьолн, Германия.
Кьолн, Германия.

Цялата територия на Белгия ще бъде наранена от бурята от 10 ч. през днешния ден в продължение на едно денонощие, заяви кралският метеорологичен институт.

На интернационалното летище в Брюксел през днешния ден бяха анулирани към 60 полета, заяви организация Белга.

Кралският метеорологичен институт издаде предизвестие за рисково време с ветрове със скорост към 110 км/ч. и риск от съществени опустошения, съобщи Белга.

Заради мощните ветрове " се чакат закъснения и анулация на полети до и от летището в Брюксел ", оповестиха летищните управляващи и посъветваха пасажерите да се свържат с самолетната компания си или да наблюдават информацията на уеб страницата на летището.

 Манчестър, Англия.
Манчестър, Англия.

Холандската метеорологична работа прикани водачите да оставят ремаркета и фургони вкъщи, а футболната асоциация анулира всички срещи от професионалната лига, които трябваше да се играят през днешния ден. Отменени са и всевъзможни други всеобщи прояви навън, съобщи " Ройтерс ". Като защитна мярка, холандската самолетна компания KLM анулира десетки европейски полети до и от летище Схипхол в Амстредам.

Малко след пладне в Нидерландия бяха регистрирани ветрове със скорост 100 км/ч., а поривите може да доближат до 140 км/ч. по-късно през днешния ден. Гражданите бяха призовани да не излизат, тъй като публичният превоз може да бъде нарушен поради паднали дървета и местни наводнения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР