"В Централната избирателна комисия сме убедени, че организацията и подготовката

...
"В Централната избирателна комисия сме убедени, че организацията и подготовката
Коментари Харесай

ЦИК показа машините за гласуване на евроизборите

"В Централната изборна комисия сме уверени, че организацията и подготовката на изборите ще протекат обикновено. Това основава и доверието в обществото. " Това сподели представителят на Комисията Александър Андреев по време на представянето на машините за гласоподаване.

Изпълнителният шеф на компанията снабдител на машините за гласоподаване на евроизборите "Сиела Норма " АД заяви, че машините за гласоподаване са доставени и изцяло подготвени за работа. По негова информация те са 3300 и се намират в София в склад. Имат обновен програмен продукт, а бюлетината, както е подадена от Избирателната комисия, е заложена в машините. От компанията реализатор подчертаха, че устройствата са напълно с нов дизайн. Те са създадени тази година в Тайван и са особено за България. Очаква се на 24 май да бъдат доставени до секциите в цялата страна. От "Сиела Норма " АД регистрират взаимната си работа с ЦИК като сполучлива.

На въпрос дали има заплаха от операция на вота, специалисти от Българска академия на науките дадоха отговор, че няма по какъв начин това да се случи, тъй като машините не са свързани с мрежа и няма по какъв начин да има външна операция. Специалистите направиха проява на машинното гласоподаване, което лиши по-малко от минута.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР