В Централната избирателна комисия беше изтеглен жребият за реда на

...
В Централната избирателна комисия беше изтеглен жребият за реда на
Коментари Харесай

Жребият определи: Герджиков и Митева първи с обръщение преди балотажа, Радев и Йотова - втори

В Централната изборна комисия беше изтеглен жребият за реда на обръщенията на претендентите за президент и вицепрезидент на Република България по Българска национална телевизия и БНР.

Първи по ред ще бъде двойката Анастас Герджиков - Невяна Митева. Двойката Румен Радев - Илияна Йотова са втори в реда на обръщенията.

Двете кандидатпрезидентски двойки имат право да насочат 10-минутни обръщения в стратегиите на Българската национална телевизия и Българското национално радио на 19 ноември, който е последният ден на изборната акция.

Тегленето на жребия се извърши обществено в 13.30 ч. в постройката на Народното събрание на пл. " Княз Александър І " № 1.
https://www.facebook.com/cikbg/videos/3186990411622224
Ден преди формалните обръщения, е плануван ефирен спор сред Румен Радев и Атанас Герджиков в ефира на Българска национална телевизия, който ще бъде единствен за цялата акция.

До балотаж на президенските избори се стигна откакто на първия тур никой от претендентите не получи над 50% от вота на гласоподавателите и в същото време интензивността на гласоподавателите не мина прага от 50%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР