В централата на БСП са получени над 70 сигнала от

...
В централата на БСП са получени над 70 сигнала от
Коментари Харесай

БСП разкри Кумгейт и в Габрово и Силистра

В централата на Българска социалистическа партия са получени над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушавания и шуробаджанащина. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на левицата Жельо Бойчев на брифинг в Народното събрание. Бойчев посочи, че сигналите са и за кадруване, разпределение на общински средства и публични поръчки. "Даваме тази конференция през днешния ден предизвикани от апела на господин Борисов, който сподели, че желаят да бъдат изяснени всички сходни случаи ", посочи той.

Българска социалистическа партия показа скица на "дрийм тийм " на ГЕРБ и в община Габрово. В "помощ на премиера Бойко Борисов ", който щял да приключи роднинските назначения, както и за облекчение на сътрудниците си от ГЕРБ, с цел да не се обяснявали те, депутатът от "БСП за България " Кристина Сидорова разгласи, че в Габрово от години работи моделът "Батко и братко ".

"Братът на Томислав Дончев - Момчил Дончев, е назначен без конкурс от кмета на Габрово Таня Христова за шеф на общинско звено "Озеленяване " и ръководи бюджет от над 1 млн. лв.. Братът на регионалния координатор на ГЕРБ Цветомир Михов - доктор Минко Михов, взема няколко хиляди лв. заплата като член на Съвета на шефовете МБАЛ "Д-р Тота Венкова ", въпреки че от година и половина не работи там. Кръстниците на Таня Христова - Мария Недева и Момчил Недев, са надлежно: дамата - ръководител на Общинска и на Районна изборни комисии, а брачният партньор й - юрист-консулт в НЗОК и щрист консулт по огромни планове, назначен без конкурс от Христова ", разгласи Сидорова. Тя сподели още, че сестра на зам.-кмета на Габрово и кадър на ГЕРБ Климент Кунев - Деница Ноева, управлява отдел планове и икономическо развиване " в общината.

"Фирмата на същия Цветомир Михов извършва всички публични поръчки за поддръжка на автопарка на общински пътнически транспорт-Габрово и на общинската компания БКС-Габрово ЕООД ", сподели още Сидорова, само че не разгласи името на компанията на Михов. Тя добави, че съученичка на жена му е регионален шеф на Габрово (не цитира име, само че на схемата, която Българска социалистическа партия е разписала, е написано - Невена Петкова - бел. авт.), а нейният брачен партньор е зам.-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи (Цветан Петков съгласно схемата на Българска социалистическа партия - бел. авт.), чийто татко е общински консултант от ГЕРБ в Севлиево.

Според Българска социалистическа партия единственото изискване да работиш в община Габрово е да си член на ГЕРБ.

Общински консултант от ГЕРБ пък е отправял смъртни закани към водача на Българска социалистическа партия в Община Силистра, заяви националният представител от левицата Стоян Мирчев.Той описа, че откакто по национална телевизия е разкрил скица на шуробаджанащина в община Силистра, ръководителят на Областния съвет на Българска социалистическа партия – Силистра е бил заплашван от ГЕРБ. Мирчев разясни, че става въпрос за общинския консултант Ганчо Маринов, назначил сина си в община Силистра и снаха си като чиновник на общинска компания. По думите му той се е обадил и безусловно е споделил на ръководителя на Българска социалистическа партия – Силистра: "До два месеца ще те затрия, отпадък подобен ".

"Председателят на общинският съвет Мария Димитрова също се е обадила на нашия ръководител господин Кирилов и също го заплашила по телефона. Тя пък е назначила мъжа си за публичен педагог в община Силистра. Няма да изреждам другите хора “, сподели Мирчев.

Според него протичащото се в Силистра е лицето на една мафия, която със мощ се пробва да прикрие своите следи. "Това е един октопод, който усвоява публичните средства и потъпква всички закони в Община Силистра. Имаме същата обстановка с кметицата в община Алфатар.

Хората в Силистра към този момент не могат да търпят този мафиотски кръг, апелирам ви се вземете решения “, съобщи Мирчев и прикани премиера Борисов да в профил тези, по думите му, "мафиоти ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР