В центъра на преговорите не бяха двустранните връзки, а европейските

...
В центъра на преговорите не бяха двустранните връзки, а европейските
Коментари Харесай

От Това Зависи Бъдещето На Европа! Ето Какво Се Разбраха Орбан И Борисов!

" В центъра на договарянията не бяха двустранните връзки, а европейските въпроси. В две огромни групи разгледахме тематиките. Първата е бъдещето на Европа, с необикновен оглед на Балканите и второ - защитата на границите и въпроса за миграцията. Поздравих вашия министър председател за това какъв брой сполучливо и потребно се развиват контактите с Турция. Казах, че Унгария постоянно ще поддържа да има съглашение сред България и Турция и съдействие, тъй като границата би трябвало да се охраняват и би трябвало да се подписват съглашения по този въпрос “, съобщи унгарският министър председател, представен от " Фокус ".

По думите му държавното управление на България може да разчита на това, че зад контакта с Турция стои Унгария.

Бойко Борисов заби секира в огромно дърво с интеграцията на Балканите в Европейски Съюз. Желая му триумф, съобщи още Орбан, като акцентира, че срещата ЕС-Западни Балкани в София ще е решаваща и на нея би трябвало да се кажат дати за присъединението на Сърбия и Черна гора.

На собствен ред Борисов съобщи:

„ Благодаря на Виктор Орбан за поддръжката, тъй като исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова съглашението с Турция би трябвало да работи и то е в интерес на всички европейски страни, освен на България “, разяснява министър председателят.

Шенген

" Не ни е нужна релокация на мигранти, а мощна защита на границите. Европейската взаимност би трябвало да е за запазване на границите. Охраната на границата не може да стане без съдбоносен водач и благодаря на Борисов и България, че ни пазят от мигрантите ", съобщи още Виктор Орбан, като акцентира, че България би трябвало да стане член на Шенген.

" Ако някоя страна няма желанието или качествата да пази шенгенската граница, то тогава да я дръпнем с една страна във вътрешността в Европа ", добави унгарският министър председател, който е прочут с крайната си политика против бежанците.

" Силно охраняваните граници както това вършат Съединени американски щати, Канада и Австралия са първата стъпка, втората е основаването на горещи точки в прилежащите на споровете страни, където да остават мигрантите. След това ще можем към този момент да преговаряме и за тематики като релокацията ", сподели пък Борисов.

Той още веднъж акцентира, че България от дълго време е изпълнила освен критериите, само че е най-надеждната граница в Европейски Съюз.

„ Малко сме министър председателите, които като се забележим се усмихваме и се радваме “, съобщи Борисов. По думите му това, което се случва по изборите в Европа има единствено едно пояснение и това е мигрантската рецесия. „ В доста страни просто се тресе политическата класа по какъв начин да се реши този проблем. Не забравяйте, че тези месеци ще бъдат употребявани от всички в доста разнообразни направления “, съобщи българският министър председател.

По думите му България предлага 100% надеждна граница на Европейски Съюз.

Инвестиции

Каним българските вложители да вземат участие в триумфа на Унгария, разгласи още Виктор Орбан и посочи, че желае унгарците да вземат участие в построяването и развиването на България.

„ Благодарен съм, че вашият министър председател ме одобри. Поздравявам го. Виждам, че Българското председателство върви добре. Тук идва половин Европа при вас. България в европейската политика през днешния ден. Унгария и България имат сърдечни другарски връзки. В двустранните ни връзки няма никакви спорове. Имаме схващане за общо историческа орис. По време на историята сме издържали на огромни тествания взаимно и в далечното минало и по време на Втората международна война “, сподели още той и изрази признанието на унгарския народ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР