В центъра на Пловдив се появиха първите щандове с мартенички.

...
В центъра на Пловдив се появиха първите щандове с мартенички.
Коментари Харесай

И мартеничките поскъпнаха! Най-търсени са тези с шевици и зодиакални знаци

В центъра на Пловдив се появиха първите щандове с мартенички. Днес, поради прогнозата за дъжд, единствено една търговка се бе престрашила да извади творенията си.

Навалица от пазаруващи към момента не се следи. Търговците споделят, че сега най-вече поръчки се правят от българи живеещи в чужбина, тъй като доставката лишава най-малко месец.

Тази година инфлацията докара даже и до повишаване на мартениците. Цените на материалите са скочили и с цел да не бъдат търговците на загуба, са принудени да вдигнат цените и на мартеничките.

Обикновените мартеници, които до предходната година бяха по 1 лева към този момент са 1,50 или 2 лева Другите, които имат разнообразни шевици, значки и са направени от разнообразни материали са по 4-5 лева

Мартеничките са основно българско произвеждане. Китайски мартеници съвсем не се срещат, а огромна част от търговците ги създават собственоръчно, една от тях е и Елизабет, която описа пред TrafficNews какви са тазгодишните трендове.

„ Предлагаме най-различни типове мартеници. Тази година огромен интерес се следи към мартеничките със зодиакални знаци. Надписите за най-хубав брат, сестра, другари, майка, татко и семейство са също измежду желаните, както и имената.

Марки коли и футболни тимове са желанията измежду момчетата, а девойките избират по по-нежните изработки.



Децата се заглеждат най-много в анимационните герои от известните детски филмчета, а по- възрастните избират типичните български шевици и претекстове, които майка ми създава.

Ние създаваме и опаковаме всички мартенички една по една. Преждата, целофаните, картоните и опаковките нарастнаха и заради тази причина сме принудени да повишим цените, другояче ще бъдем на загуба” описа тя.

Мартеници на тематика Covid-19 не се срещат, само че можете да си закупите маска с надпис „ Честита баба Марта!”.

















Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР