В Царево започна проверка на състоянието на двата язовира в

...
В Царево започна проверка на състоянието на двата язовира в
Коментари Харесай

Очевидец с нови разкрития за потопа в Царево

В Царево стартира инспекция на положението на двата язовира в общината, както и на мостовете след огромния потоп. Специалистите би трябвало да преценяват от какъв ремонт се нуждаят оборудванията и какъв брой ще коства това на страната. Обследването стартира от по-големия от двата язовира " Потурнашки ", който се намира над Лозенец. 

" Съоръжението е напълно аварирало и оптимално бързо би трябвало да се възвърне. Компрометирано е положението на стената, което значи, че при сходен дъжд има възможност към този момент да се скъса ", сподели хидроинженерът Никола Лазаров.
-->
Укрепването на язовирните стени на водоемите би трябвало да стартира незабавно.

" И двата язовира бяха източени. В момента на дъжда одобриха голямото количество вода, което на процедура избави Лозенец ", съобщи кметът на Царево Георги Лапчев.

Освен язовирите, през днешния ден се обследват и мостовите уреди. По съдбовния мост, където животът си изгубиха четирима души по време на потопа, се работи. Мостът, който води към кв. " Василико ", се срутва пред очите на Руско, който работи в прилежащата автомивка. Той вижда по какъв начин водата гълтам единия от двамата починали мъже.

" Съжалявам за индивида, че не можахме да го спасим. Другото е без значение по кое време ще се оправи ", разяснява той пред България Он Ер.

Той не има вяра повода за нещастието да е неналичието на поддръжка на моста. 

" Много вода беше! Това не в положение нещо да го спре. Не е казусът в моста, казусът е, че водата беше доста ", безапелационен е той.

12 са мостовете в общината, които би трябвало да бъдат възобновени, като за задачата страната ще отпусне сред 20 и 30 млн. лева Междуведомствената комисия ще заседава в четвъртък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР