В три имунизационни кабинета в Шуменска област тази седмица ще

...
В три имунизационни кабинета в Шуменска област тази седмица ще
Коментари Харесай

В три имунизационни кабинета в Шуменска област ще се поставят ваксини срещу COVID-19


В три имунизационни кабинета в Шуменска област тази седмица ще се слагат ваксини против COVID-19, оповестиха от пресцентъра на Регионалната здравна ревизия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32213
Всеки ден от 09:00 до 13:00 ч. ще работи пунктът на здравното ведомство на ул. „ Цар Калоян “ №1. След авансово записване, ваксини ще се слагат от 13:00 до 15:00 ч. в кабинета на профилираната кардиологична болница „ Мадара “ в Шумен, а от 9:30 до 12:00 ч. – в кабинета на шуменската многопрофилна болница.

Ваксини против COVID-19 може да се слагат и при общопрактикуващите лекари. Имунизациите с имунизациите за деца от 5 до 11 години ще се правят в имунизационния кабинет на РЗИ - Шумен след авансово записване и консултация с педиатър или общопрактикуващ доктор.

Данните за област Шумен за миналата седмицата демонстрират задържане на заболеваемостта от COVID-19 за 14-дневен интервал и понижаване на лицата, регистрирани с позитивен резултат. По-малък е и броят на признатите за болнично лекуване през миналата седмица в шуменската болница. Регистрираната заболеваемост в региона към днешната дата е 89 на 100 000 души, като седмица по-рано е била 90,3 на 100 000 души, сочи информация на Българска телеграфна агенция в Регионалната здравна ревизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР