В третия пореден ден, в който регистрираме рекорден брой случаи

...
В третия пореден ден, в който регистрираме рекорден брой случаи
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Затварянето на възрастните хора е форма на медицински фашизъм

В третия следващ ден, в който записваме рекорден брой случаи на Ковид-19 у нас, основният държавен здравен специалист доцент Ангел Кунчев заприказва за ограничавания, които да предпазят хората над 65-годишна възраст от Ковид-19. По думите му, разновидностите са 3.

Единият е да се вкарат часове през които възрастните хора да могат да излизат. Вторият би бил да могат да излизат на несъмнено разстояние от домовете си, а третият – минимум евентуален вид би бил цялостната им изолираност.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов пък съобщи, че тези разновидности единствено се разискват, само че за в този момент няма да се постановат.

Последваха полюсни реакции измежду хората над 65-годишна възраст.

Според инфекциониста доцент Атанас Мангъров, който също попада във възрастовата група, която би подлежала на изолираност, това не би трябвало да се случва.

" Това, в случай че се направи, е форма на медицински фашизъм. Просто на възрастните би трябвало да се изясни, че няма потребност да се качват по рейсовете и да вървят постоянно до магазините поради някаква промоция ", съобщи Мангъров.

Стоила Гочева признава, че в самото начало на разпространяването на Ковид-19 се е изолирала у дома в продължение на 10 дни, без да излиза. Нарушила е изолацията, тъй като е трябвало да си напазарува.

" Това е хубаво да остане и тогава няма да се мешаме с младите, тъй като ги виждам по площадите без маски, без нищо ", показа тя.

За Стоян Пирлов обаче, предлагането за изолираност на възрастните е неприемливо.

" Не е обикновено да ни лимитират да не излизаме - това значи да ни уморят по -бързо ", сподели той пред Bulgaria On Air.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР