В традиционно празнично облекло и с накичени калпаци, а в

...
В традиционно празнично облекло и с накичени калпаци, а в
Коментари Харесай

Иво Цветков посрещна коледари в общината в Бяла Слатина /снимки/

В обичайно празнично облекло и с накичени калпаци, а в ръцете - „ шарени тояги “,  коледари от две общински учебни заведения гостуваха в общинска администрация Бяла Слатина. Кметът инж. Иво Цветков, зам.-кметовете на общината, както и шефовете на дирекции, посрещнаха дребните коледари от НУ „ Цани Гинчев “ и техните по-големи батковци от ОУ „ Св. Климент Охридски “.
По остарял бит децата пресъздадоха българската традиция на коледуването, като зарадваха домакините с коледарски благослов за здраве, благодат, шанс и благоденствие. И, както повелява традицията, за благите си думи дребните коледари бяха дарени от инж. Цветков с лакомства и паричка.
Инж. Цветков поздрави дребните коледари с пожелания да са здрави, да порастват щастливи, да се радват на нехайно детство, приказни моменти, триумфи в образованието и да намерят под елхата мечтаните дарове от Дядо Коледа. 
Директорът на ОУ „ Кл. Охридски “ - Таня Николова, участва на ритуала на своите ученици и откакто благодари на общинското управление за съдействието и поддръжката, на които е уверена, че постоянно може да разчита. Тя раздаде алегорични дарове на присъстващите му представители, с пожеланието за изпълнена с вяра, ентусиазъм, мир и съгласие Нова 2024 година, която да донесе повече триумфи и да сбъдне повече стремежи, да е добра и сполучлива, да бъде година на сбъднати очаквания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР