В този момент на разделение не трябва да говорим за

...
В този момент на разделение не трябва да говорим за
Коментари Харесай

Митева и Каримански: В ИТН решенията не се взимаха от нас

В този миг на разделяне не би трябвало да приказваме за червени линии, а за политики. Хаосът би трябвало да го преодолеем с обединяване. Изборът ни кого бихме подкрепили, в случай че влезем в идващия парламент - ГЕРБ или Политическа партия, зависи от нашите цели и ограничения. 
Прочетете още
Това обявиха ръководителите на новия политически план " Заедно " Ива Митева и Любомир Каримански в ефира на Нова телевизия. 

Борбата с високите цени и с престъпността са главните цели на " Заедно ". Трябва да забележим и положителния образец в Европа от изборите през последните две години – стопанската система и обществените проблеми изместват политическата идеология. Трябва да се обединят напъните на партиите, а не да се прави вододел ГЕРБ/ Политическа партия, безапелационен беше Каримански. 

Двамата обявиха, че не са се чували със Слави Трифонов от изборите насам, а повода, заради която са се разделили с него, е, че не са взели участие във взимането на решенията и не са били чути за някои неща. " Аз съм признателен и благодарен на това, че съм бил част от този екип. Аз съм работил 2 години по стратегиите. Но ни раздели невъзможността тези стратегии да бъдат приложени на процедура ", описа Каримански. 

" Трябваше в един миг всеки да поеме по своя път. След 3 провалени Народното събрание човек си прави разбор за какво е стигнал дотук ", добави и Митева. Според нея Трифонов е избързал с отхвърли си от третия мандат изключително откакто към този момент е почнало напускането на членове на партията и е трябвало всички дружно да седнат и да изговорят нещата, а това не се е случило.

  " Заедно " не са говорили и с Кирил Петков. " Аз съм говорила с множеството сътрудници от Политическа партия, те са прелестни младежи, само че не можахме да съвместим с опита и знанията. Егото беше по-силно и това, че си приключил един задграничен университет, не значи нищо ", съобщи Митева. Но добави, че от тяхна страна няма причина да не работят дружно.

Партията се нарежда по-скоро в център-дясно. А във връзка с оръжието за Украйна позицията е, че България би трябвало да е медиатор, а не участник в процеса. Не беше работа на Народното събрание да взима решение по въпроса, това беше политически акт, а не боен принос. С оръжие не се взема решение спорът, ползите на България би трябвало да са над всичко, съобщи Митева. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР